KAKVO VREME ČEKA NAŠE TURISTE U GRČKOJ NAREDNIH 10 DANA? Da li će ciklon i dalje "mrsiti konce"

Novosti onlajn

15. 08. 2023. u 10:27

VEĆ nekoliko dana vreme u Grčkoj je pod uticajem visinskog ciklona, pa je bilo dosta više oblačnosti, ponegde i pljuskova sa grmljavinom.

КАКВО ВРЕМЕ ЧЕКА НАШЕ ТУРИСТЕ У ГРЧКОЈ НАРЕДНИХ 10 ДАНА? Да ли ће циклон и даље мрсити конце

Foto: Unsplash

Tokom vikenda oblast Halkidikija bila je na udaru snažnog grmljavinskog sistema, a nedaleko od Soluna pojavila se morska pijavica.

Nažalost, u prethodna tri dana, turisti nisu imali priliku da uživaju u suncu, ali je srećom ostalo toplo, uz tempertaure oko 30°C.

Već od danas nad Grčkom je potpuno sunčano.

Visinski ciklon odmakao je severnije, a zajedno sa oblacima i ka našim predelima, tako da se od danas u Grčkoj očekuje potpuno vedro.

Dobra vest je da će vedro u Grčkoj biti i narednih 10 dana. Temperature će se i danas kretati oko 30°C, a narednih dana sve toplije, uz temperature i preko 35°C.

Temperatura mora kretaće se od 25 do 28°C.

Dakle, nakon par dana sa oblačnim vremenom, u Grčkoj će narednih desetak dana vreme biti pravo letnje, što će i više nego ići naruku našim turistima koji budu letovali do kraja avgusta.

Jedino što će u narednom periodu kvariti vreme u Grčkoj jeste veoma jak severoistočni vetar koji će duvati iznad Egejskog mora i na ostrvima u Egejskom moru, a on će na mnogim obalama stvarati i visoke talase.

BONUS VIDEO: NEMAČKA NA UDARU APOKALIPTIČNE OLUJE - Ogroman grad iznenadio je ljude u Bavarskoj

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)