BELA KUĆA: Još mnogo razgovora do sporazuma Saudijske Arabije i Izraela, zabrinutost za situaciju u Pakistanu

Tanjug

09. 08. 2023. u 21:14

BELA Kuća saopštila je danas da nije postignut dogovor oko okvira za kodifikaciju sporazuma kojim bi Saudijska Arabija priznala Izrael, dodavši da će biti potrebno mnogo razgovora pre nego što takav sporazum bude bio potpisan.

БЕЛА КУЋА: Још много разговора до споразума Саудијске Арабије и Израела, забринутост за ситуацију у Пакистану

Foto Tanjug/AP

-Treba još mnogo da se razgovora pre nego što stignemo do sporazuma, rekao je portparol Bele kuće Džon Kirbi, prenosi Rojters.

On je dodao da će se predsednik SAD Džo Bajden sastati sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom kasnije ove godine "negde u Sjedinjenim Državama".

Američki zvaničnici mesecima pokušavaju da postignu dogovor za koji Netanijahu kaže da bi bio ogroman korak ka okončanju arapsko-izraelskog sukoba, ali za koji je Rijad signalizirao da će se bazirati na palestinskoj državnosti.

Foto AP

 

KIRBI: SAD SA ZABRINUTOŠćU POSMATRA DOGAĐAJE U PAKISTANU

Sjedinjene Države sa zabrinutošću posmatraju događaje u Pakistanu, izjavio je danas portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi, nakon što je bivšem premijeru Imranu Kanu tokom vikenda izrečena trogodišnja zatvorska kazna i zabrana obavljanja javnih funkcija.

-Očigledno smo zabrinuti zbog bilo kakvih akcija, posebno nasilnih, koje mogu doprineti nestabilnosti u Pakistanu ili bilo kojoj drugoj zemlji sa kojom delimo skup zajedničkih interesa kada je u pitanju borba protiv terorizma, naveo je Kirbi na brifingu za novinare, prenosi Rojters.

Ranije danas, pakistanski viši sud je odbio žalbu bivšeg premijera Imrana Kana da se suspenduje presuda koja mu je izrečena po optužbama za korupciju i zbog koje je u zatvoru.

Njegov advokat saopštio je da je malo verovatno da će uskoro biti pušten uz kauciju.

Kanu je zabranjeno da obavlja bilo kakvu javnu funkciju u narednih pet godina otkako mu je u subotu izrečena trogodišnja zatvorska kazna zbog optužbi za nezakonitu prodaju državnih poklona koje su dobili on i njegova porodica tokom njegovog mandata od 2018. do 2022. godine.

Kan je prošle godine smenjen sa mesta premijera nakon što mu je parlament izglasao nepoverenje.

BONUS VIDEO - VOJNE VEŽBE NA TAJVANU: Tajpej simulira kineski napad na aerodrom Taojuan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!