STOTINE LJUDI OSTALO BEZ KROVA NAD GLAVOM: NATO i EU šalju pomoć Sloveniji i Kipru (FOTO)

Tanjug

07. 08. 2023. u 20:23

EVROPSKA unija i NATO počeli su danas da šalju hitnu pomoć Sloveniji, pogođenoj jakim poplavama u kojima je život izgubilo najmanje šestoro ljudi, a stotine su ostale bez krova nad glavom.

СТОТИНЕ ЉУДИ ОСТАЛО БЕЗ КРОВА НАД ГЛАВОМ: НАТО и ЕУ шаљу помоћ Словенији и Кипру (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg razgovarao je u danas telefonom sa slovenačkim premijerom Robertom Golobom, izrazivši svoje saosećanje i snažnu solidarnost NATO-a sa Slovenijom, navodi se u saopštenju severnoatlantske alijanse, prenosi AP.

FOTO: Tanjug/AP

- Izražavam najdublje saučešće Slovencima zbog gubitka života njihovih sugrađana i velikih razaranja koja su izazvale poplave proteklog vikenda - poručio je Stoltenberg.

Foto: Printskrin/Jutjub/The Guardian

Slovenija i Kipar, članice EU, u nedelju su zatražili aktiviranje mehanizma civilne zaštite Evropske unije zbog poplava u Sloveniji i požara na Kipru.

FOTO: Tanjug/AP

EU šalje na Kipar dva aviona za gašenje požara Canadair iz štaba civilne zaštite EU u Grčkoj, a vlada u Atini, preko mehanizma civilne zaštite EU, šalje Kipru 20 tona tečnog retardansa, hemijske supstance za usporavanje širenja vatre.

Poplave u Sloveniji bile su najgore u novijoj istoriji te zemlje saopštili su slovenački zvaničnici.

BONUS VIDEO: SNIMAK IZ DRONA SA KRFA: Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!