ŠOJGU ČESTITAO DAN RATNE MORNARICE: S pravom se ponosimo junaštvom

Novosti online

30. 07. 2023. u 10:30

RUSKI ministar odbrane Sergej Šojgu čestitao je vojnicima i veteranima Dan ratne mornarice i istakao da mornarica igra ključnu ulogu u obezbeđivanju suvereniteta i slobode otadžbine.

ШОЈГУ ЧЕСТИТАО ДАН РАТНЕ МОРНАРИЦЕ: С правом се поносимо јунаштвом

Foto: Profimedia

- Dana 30. jula 2023. godine Oružane snage Ruske Federacije obeležavaju Dan Ratne mornarice. S pravom se ponosimo junaštvom naših mornara, talentom pomorskih komandanata i brodograditelja koji su Rusiji doneli slavu velike pomorske sile. Mornarica danas igra ključnu ulogu u obezbeđivanju suvereniteta i slobode naše otadžbine i važna je komponenta nacionalne odbrane. Njeno ljudstvo poseduje savremena znanja i veštine u upravljanju složenom pomorskom tehnikom i uspešno ispunjava svoje zadatke - navodi se u čestitki objavljenom na sajtu Ministarstva odbrane.

- Želim da izrazim veliku zahvalnost i veteranima Ratne mornarice, čija je hrabra i nesebična služba primer mladoj generaciji branilaca otadžbine - naglasio je ministar odbrane.

Dan ratne mornarice se u Rusiji obeležava svake godine poslednje nedelje jula. U Sankt Peterburgu se na ovaj dan održava tradicionalna pomorska parada.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja