KIP ISUVIŠE EROTIČAN: Kontroverzna statua sa glavom galeba i telom žene

I.S.

28. 07. 2023. u 23:40

STATUA sa glavom galeba i telom žene, već drugi put stvara kontroverze u američkom gradu u Masačusetsu. Skulptura Done Dodson "Galeb Pepeljuga" je postavljena pored puta 18, u Nju Bedfordu 2016. godine, što je izazvalo pritužbe stanovnika da je ovo umetničko delo "previše seksualno sugestivno".

КИП ИСУВИШЕ ЕРОТИЧАН: Контроверзна статуа са главом галеба и телом жене

Foto: Marko Šćiban

Nedavno je premeštena u Dodsonov rodni grad Mejnard, ali je ubrzo vraćena u Nju Bedford. Skulptura je nanovo postala predmet žalbi, a potpisana je i peticija kojom se traži njeno uklanjanje, uprkos tome što je Dodsonova, u međuvremenu, napravila ključne izmene - dodavši joj bikini i suknju.

- To je samo jednostavna ideja o tome koja bi životinja ili ptica mogla da bude Pepeljuga i razmišljanje o ovom običnom galebu, tako da je to u suštini samo glava galeba na telu žene - objašnjava umetnica i dodaje da gradski zvaničnici podržavaju njeno delo i mole da ostane na mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)