SADA JE SVE JASNO: Poznato ko je kriv za stravičan napad na Kerčki most

Novosti online

26. 07. 2023. u 19:13

UKRAJINSKA obaveštajna služba preuzela je prvi put odgovornost za sabotažu iz oktobra 2022. kada je teško oštećen Kerčki most koji povezuje poluostrvo Krim sa Rusijom, a pri čemu je troje ljudi nastradalo.

САДА ЈЕ СВЕ ЈАСНО: Познато ко је крив за стравичан напад на Керчки мост

Foto Profimedia

Vasilj Maljuk, šef Službe bezbednosti Ukrajine (SBU), rekao je da ta agencija stoji iza napada.

- Bilo je mnogo različitih operacija, specijalnih operacija. O nekima ćemo posle pobede moći da govorimo javno i naglas, o drugima nećemo uopšte - dodao je Maljuk.

Prema njegovim rečima, jedna od akcija SBU je diverzija na Krimskom mostu 8. oktobra prošle godine.

Most je teško oštećen u oktobru u snažnoj eksploziji, a ruski zvaničnici su naveli da je kamion eksplodirao dok je prelazio most, pri čemu su tri osobe poginule.

Krimski most je nedavno ponovo bio meta napada, ali Maljuk nije spomenuo ko stoji iza tog čina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)