TRAMP TRAŽI KOMPENZACIJU, EVROPA ĆE MORATI DA ODREŠI KESU: Evo šta će bivši predsednik SAD prvo uraditi ako dođe na vlast

Novosti Onlajn

25. 07. 2023. u 13:21

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp u predizbornoj kampanji fokusiraće se na spoljnu politiku.

ТРАМП ТРАЖИ КОМПЕНЗАЦИЈУ, ЕВРОПА ЋЕ МОРАТИ ДА ОДРЕШИ КЕСУ: Ево шта ће бивши председник САД прво урадити ако дође на власт

Foto AP

Između ostalog, nastojaće da od Evrope dobije kompenzaciju za pomoć koju su SAD pružile Ukrajini, piše "Hil".

Kako se navodi, Tramp u videu koji je pripremio za kampanju kritikuje evropske zemlje jer pružaju Kijevu "mali deo" pomoći u poređenju sa onim što je dao Vašington.

Tramp obećava da će, ako ponovo bude izabran za predsednika, zatražiti od Evrope da "plati Americi kako bi ona obnovila zalihe oružja" koje su iscrpljene od februara 2022. godine zbog slanja pomoći Ukrajini, piše "Hil".

On podseća da je za vreme svog predsedničkog mandata "u potpunosti obnovio američku vojsku i stavio Ameriku u jaku globalnu poziciju".

- Dvadeset devet meseci kasnije arsenali su prazni, zalihe iscrpljene, trezor prazan, (vojni) redovi se smanjuju, naša zemlja je u potpunosti ponižena, a mi imamo korumpiranog, kompromitovanog predsednika, prevaranta Džozefa Bajdena koji nas uvlači u Treći svetski rat - smatra Tramp.

Tramp je ranije rekao za "Foks njuz" da bi evropske zemlje trebalo da izdvoje još 100 milijardi dolara za Ukrajinu kako bi obim njene pomoći bio ekvivalentan pomoći SAD.

Američka vojna pomoć Ukrajini od početka specijalne vojne operacije premašila je 40 milijardi dolara. Kako mediji navode, SAD nameravaju da dodele Kijevu još jedan paket pomoći vredan 400 miliona dolara. Novi paket će uključivati municiju za "hajmars" i "nasams", rakete "stinger" i "džavelin", kao i dronove "hornet".

BONUS VIDEO: TRAMP ILI BAJDEN - Koje države odlučuju pobednika?

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu