MEĐU TROJICOM IZOPŠTENIH: Mediji - Makron ostao bez poziva na samit BRIKS-a

Novosti onlajn

23. 07. 2023. u 14:26

PREDSENIK Francuske Emanuel Makron, koji je tražio da učestvuje na predstojećem samitu BRIKS-a u Južnoj Africi, ipak nije dobio poziv, piše portal „Njuz 24“.

МЕЂУ ТРОЈИЦОМ ИЗОПШТЕНИХ: Медији - Макрон остао без позива на самит БРИКС-а

Foto: Profimedia

Kako se navodi, predsednik Južne Afrike Siril Ramaposa, kao predsednik BRIKS-a, poslao je pozive liderima 70 država na samit organizacije, ali među pozvanima nema ni Makrona, ni lidera SAD i Velike Britanije.

Predstojeći samit BRIKS-a, koji će se održati u Johanesburgu od 22. do 24. avgusta, biće najveći sastanak lidera država i vlada Globalnog juga u poslednjih nekoliko godina. Na samit su pozvani lideri 54 afričke zemlje. Predsednik Rusije Vladimir Putin će u formi onlajn konferencije učestvovati na svim sednicama lidera zemalja članica organizacije.

Centralni deo samita biće održan 23. avgusta.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU: Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost