SKANDAL TRESE BBC: Voditelj dao 40.000 evra tinejdžeru za eksplicitne fotografije - došlo do obrta u slučaju?

Novosti online

11. 07. 2023. u 07:00

VODITELjA BBC optužili su roditelji tinejdžera da je njihovom detetu plaćao za seksualno eksplicitne fotografije, ali je skandal sinoć dobio preokret kada se tinejdžer oglasio i demantovao navode.

СКАНДАЛ ТРЕСЕ ББЦ: Водитељ дао 40.000 евра тинејџеру за експлицитне фотографије - дошло до обрта у случају?

Foto: Profimedia

Sukob, je eksplodirao prošle nedelje nakon što je glavna zvezda BBC optužena da je tinejdžeru platila 35.000 funti (oko 40.000 evra)  za seksualno eksplicitne fotografije.

Nakon višednevnog ćutanja, tinejdžr je večeras izašao u javnost i opovrgnuo optužbe, insistirajući preko svog advokata da se ništa neprikladno ili protivzakonito nije dogodilo. Roditelji deteta nekoliko sati nakon toga rekli su da ostaju pri svojim prvobitnim tvrdnjama, tvrdeći da mladić koristi novac za drogu.

- Tužno je, ali ostajemo pri svojim rečima i nadamo se da će dobiti pomoć koja mu je potrebna. Uradili smo ovo da pomognemo, ali nije vredelo - rekla je majka deteta i upitala kako je mladić upošte imao para za avokata.

U međuvremenu, predstavnici londonske policije sastali su se sa rukovodstvom BBC-ja i saopštili da i dalje procenjuju ima li elemenata za pokretanje krivičnog postupka.

„U ovom trenutku, nema nikakve istrage", saopšteno je iz policije.

BBC je saopštio da ispituje optužbe i potvrđuje da je voditelj suspendovan.

San piše da se porodica tinejdžera požalila predstavnicima britanskog javnog servisa 19. maja. Voditelj se slikao u donjem vešu „spreman da moje dete izvrši čin za njega", rekla je majka tinejdžera za list.

Nije poznato koliko je tinejdžer imao godina tada, ali list tvrdi da se radi o 17-godišnjaku kada je voditelj počeo da ga plaća. BBC je rekao da je za slučaj saznao u maju, a zatim da su „nove optužbe" dobili u četvrtak.

Tim Dejvi, generalni direktor BBC-ja, izjavio je da kompanija vrlo ozbiljno shvata sve optužbe, dodajući da je BBC u maju saznao za njih i da je tada pokrenuta istraga.

- Nove optužbe, drugačije prirode, iznete su nam u četvrtak, a pored sopstvenih upita, kontaktirali smo i spoljne organe, u skladu sa našim protokolima.

Ministarka unutrašnjih poslova Suela Brejverman rekla je da je „hitna akcija apsolutno vitalna" i da bi trebalo najpre dozvoliti da se završi istraga BBC-ja o tvrdnjama „pre nego što prerano donesemo bilo kakav zaključak".

„Ovo su očigledno veoma ozbiljne optužbe", rekla je ona za kanal ITV.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave