U ITALIJI BUM U KUPOVINI “MIKROKARA“: Autić manji od bilo kojeg drugog kojeg poznajemo

MIKRO autić, mogu da ga voze već sa 14 godina, električni je i smatra se da će uskoro postati učesnik u saobraćaju, posebno u velikim gradovim,a i olakšati život u saobraćajnim gužvama i razrešiti problem parkiranja.

У ИТАЛИЈИ БУМ У КУПОВИНИ “МИКРОКАРА“: Аутић мањи од било којег другог којег познајемо

milica ostojić

Podaci o prodaji i porudžbinama za samo nekoliko meseci neverovatni su, ali i oni o vrsti modela koji se najavljuju, samo u 2022. godini „četvorotočkaši“ registrovali su rekord u porastu prodaje, pa je preko 7.000 komada, odnoso 74,1 procenata, više nego u prethodnoj godini.

Predviđanja su da će taj porast godišnje uvek nadmašiti 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Ali, već se vidi problem, proizvodnja ne stiže količinu porudžbina.

U proizvodnji mini autića vodi se računa o lakom manevrisanju, o bezbednosti u vožnji, jer će za volanom uglavnom biti mladi, ne zaobilazeći i privlačnu cenu. Poslednja dva modela koja su pristigla na tržište, prvi „Silence“ S04“, kršten je kao „nanokar“, dug 2,28 metra, za dve osobe, sa baterijom koja se može izmeštati, u obliku koferčića, a može se napuniti i kod kuće za sedam sati. Koštaće 15.000 evra.

Drugi model je „Mole urbana“, projektovao ga je čuveni dizajner Umberto Palermo, četvrtastog je oblika i može se napuniti za maksimalno dva sata. Može se poručiti od jeseni i koštaće 10.500 evra, a kako se bude povećavao broj porudžbina, cena će se i snižavati.

Iz Torina, iz Fijata, stiže konkurencija, jer se sada najavljuju novi model mini auta, replika nekadašnjeg „Topolina“ ali električni, sve u italijanskom stilu, u dve verzije „zatvoreni“ i  "dolče vita otvoreni“. Za oba je predviđena cena od 7.500 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti