"UGASITI SVE DRUŠTVENE MREŽE U ZEMLJI" Lider Komunističke partije Francuske uputio jasan apel

Đ.G.

01. 07. 2023. u 21:04

LIDER Komunističke partije Francuske Fabijen Rusel, čija partija ima 22 poslanika u Narodnoj skupštini, smatra da bi društvene mreže trebalo da budu isključene tokom nemira u zemlji, rekao je on u intervjuu za radio Frans info.

УГАСИТИ СВЕ ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ У ЗЕМЉИ Лидер Комунистичке партије Француске упутио јасан апел

Foto: Tanjug/AP Photo

- Moraćemo da istražimo ulogu društvenih medija. Tada ćemo konačno razmotriti ulogu onih koji trenutno zarađuju od pompe oko scena pljački i slično - rekao je on.

Francuski ministar pravde Erik Dupon-Moreti rekao je u subotu da francuski tužioci treba da traže od internet operatera IP adrese mladih ljudi koji pozivaju na nerede u aplikaciji Snepčet.

Snepčet je društvena mreža koja se široko koristi u Francuskoj koja vam omogućava da postavljate video zapise koji ostaju vidljivi samo nekoliko sekundi. Većina video snimaka o neredima koji se dešavaju u zemlji objavljuje se na ovoj društvenoj mreži.

Ranije su mediji javili da se francuska vlada u petak sastala sa predstavnicima digitalnih platformi usred nemira u zemlji. Kanal BFMTV je precizirao da će ministar unutrašnjih poslova Džerald Darmanin i ministar izaslanik za digitalizaciju i telekomunikacije Žan Noel Baro „upozoriti“ platforme poput TikToka, Snepčata, Tvitera „na njihovu odgovornost i zatražiti njihovu podršku“, posebno da identifikuju korisnici društvenih medija uključeni u „uvrede“.

Policajci su u utorak ujutro pucali i ubili 17-godišnjeg tinejdžera tokom provere na putu u Nanteru, koji je, prema rečima bezbednosnih zvaničnika, odbio da ispoštuje njihove zahteve. U nizu gradova u Francuskoj izbili su nemiri koji traju nekoliko dana. Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, širom zemlje mladi su zapalili oko 3,3 hiljade automobila, kao i zgrade policije i vlade. Prema podacima Ministarstva privrede, opljačkano je oko 250 ekspozitura banaka, 200 prehrambenih prodavnica i oko 10 tržnih centara. Specijalne policijske snage su raspoređene u više gradova, uključena su oklopna vozila i helikopteri. Ukupno je privedeno oko 2,4 hiljade ljudi, od kojih su trećina maloletnici, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)