RUSKI "SUHOJI" PRESRELI NATO AVIONE: Objavljen snimak akcije iznad Crnog mora (VIDEO)

Novosti online

26. 06. 2023. u 19:48

DVA ruska lovačka aviona Su-27 presrela su iznad Crnog mora izviđački avion RS-135 i dva višenamenska lovca "Tajfun" britanskog ratnog vazduhoplovstva koji su se približili granicama Rusije, saopštio je Nacionalni centar za kontrolu odbrane zemlje.

РУСКИ СУХОЈИ ПРЕСРЕЛИ НАТО АВИОНЕ: Објављен снимак акције изнад Црног мора (ВИДЕО)

Foto: printskrin

U saopštenju se ističe da su se, kad su se ruski lovci približili, strani vojni avioni udaljili i okrenuli od državne granice Ruske Federacije.

Ruski avioni su se bezbedno vratili na svoj matični aerodrom.

Nije bilo dopušteno kršenje državne granice Rusije.

Ministarstvo odbrane podsetilo je da je let ruskih lovaca izveden u strogom skladu s međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda bez prelaska vazdušnih puteva i opasnog približavanja letelici strane države.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024