ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE ALEKSANDRA LUKAŠENKA: Situacija je takva da je samo pitanje vremena kada će se nit mirnodopskog vremena prekinuti

Novosti online

22. 06. 2023. u 08:01

NA planeti je takva situacija da je samo pitanje momenta kada će se nit mirnodopskog vremena prekinuti, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ АЛЕКСАНДРА ЛУКАШЕНКА: Ситуација је таква да је само питање времена када ће се нит мирнодопског времена прекинути

Foto: Sergey Shelega/BelTA Pool Photo via AP

- Nakon decenija prosperitetnog života na planeti je ponovo nastala situacija kada je nit mirnodopskog vremena pred kidanjem. Još jedan pogrešan korak ciničnih zapadnih političara mogao bi postati poslednji za veliki deo čovečanstva - rekao je beloruski lider povodom Dana svenarodnog sećanja na žrtve Velikog otadžbinskog rata i genocida nad beloruskim narodom.

On je istakao da beloruski narod, znajući iz prve ruke o ratnim strahotama i ceni pobede, čuva istorijsku istinu, jača državni suverenitet i jedinstvo nacije u ime mira u otadžbini.

Lukašenko je podsetio na tragične događaje od 22. juna 1941. godine kada je Belorusija zahvaćena ratom i istakao da je beloruska zemlja više od tri godine bukvalno roptala pod zverstvima nacista.

Prema njegovim rečima, svaki treći stanovnik zemlje stradao je u ratnoj stihiji.

Beloruski predsednik je zaključio da neljudska surovost nije slomila volju beloruskog naroda.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?