DŽORDŽ SOROŠ IMENOVAO SVOG NASLEDNIKA: Sve poslove Fondacije za otvoreno društvo predaje sinu

Đ.G.

12. 06. 2023. u 09:30

DžORDž Soroš, milijarder finansijer i filantrop koji često koristi svoje bogatstvo za unapređenje progresivnih ciljeva, predaje svoje poslovne interese svom političnijem sinu Aleksandru. Mađar-Amerikanac je to objavio u intervjuu objavljenom u Vol Strit Žurnalu u nedelju.

ЏОРЏ СОРОШ ИМЕНОВАО СВОГ НАСЛЕДНИКА: Све послове Фондације за отворено друштво предаје сину

Foto: EPA

Soroš (92) je rekao da će njegov sin Aleksandar (37) preuzeti uzde njegove Fondacije za otvoreno društvo (FOD), kao i ostatak njegovih procenjenih 25 milijardi dolara bogatstva i drugih interesa. Soroš je takođe rekao za Aleksandra, koji je u decembru izabran za predsednika FOD-a, zamenivši svog oca, da je "zaslužio" novu ulogu.

Govoreći za istu publikaciju, Aleksandar Soroš je rekao da namerava da nastavi očevo nasleđe finansiranja progresivnih pitanja – ali da namerava da podrži različite ciljeve poput prava glasa, prava na abortus i rodne ravnopravnosti.

- Ja sam više politički - rekao je Aleksandar Soroš, upoređujući sebe sa svojim ocem. U evidenciji posetilaca je prikazano da je mlađi Soroš posetio Belu kuću najmanje 14 puta u poslednjih 18 meseci. 

Aleksandar Soroš će, kako je rekao, nastaviti da koristi bogatstvo svoje porodice da podrži liberalne političke kandidate. On je takođe istakao svoju zabrinutost zbog potencijalnog povratka Donalda Trampa u Belu kuću 2024. godine, sugerišući da će Sorošev novac biti potrošen na unapređenje ciljeva kandidata Demokratske stranke.

Ranije ove nedelje, mlađi Soroš je na Tviteru objavio svoju sliku kako stoji pored potpredsednice SAD Kamale Haris

Fondacija za otvoreno društvo, čiji je Aleksandar Soroš bio zamenik predsednika od 2017. godine, usmerava oko 1,5 milijardi dolara godišnje u različite svrhe u Sjedinjenim Državama i inostranstvu. Njegov uticaj na fondaciju doveo je do toga da ona usmerava neke od svojih napora ka pomaganju progresivnim jevrejskim organizacijama, pitanjima životne sredine i pravima radnika u SAD.

Neki desničari su rekli da je porodica Soroš imala negativan uticaj na politička pitanja. Prošlog meseca, Ilon Mask je tvrdio da veruje da Džordž Soroš „mrzi čovečanstvo“ i uporedio ga sa superzlikovcem iz stripova Magnetom.

Naprotiv, međutim, kaže Aleksandar. „Sa mojim poreklom, postoji mnogo načina na koje sam mogao da zalutam“, rekao je za VSJ, „umesto toga, postao sam radoholičar, a moj život je moje delo“, preneo je RT.

BONUS VIDEO: NEBO U NjUJORKU POSTALO JE NARANDžASTO - Dim od šumskih požara u Kanadi prekriva Severnu Ameriku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!