"OVO PODSEĆA NA TAKTIKU INFORMACIONE BUKE" Poljaci negiraju umešanost u eksplozijama na Severnom toku

Novosti onlajn

11. 06. 2023. u 14:17

PORTPAROL ministra koji koordinira rad poljskih specijalnih službi Stanislav Žarin rekao je da Poljska nije povezana sa eksplozijama na gasovodima Severni tok 1 i Severni tok 2. Volstrit džurnal je ranije objavio da je teritorija Poljske korišćena za vršenje sabotaže.

ОВО ПОДСЕЋА НА ТАКТИКУ ИНФОРМАЦИОНЕ БУКЕ Пољаци негирају умешаност у експлозијама на Северном току

Foto Tanjug/AP

„Poljska nije imala nikakve veze sa eksplozijama Severnog toka 1 i Severnog toka 2. Mnogo meseci kruže razne teorije i hipoteze. Ovo podseća na taktiku informacione buke, čija je svrha da se iskrivi prava slika događaja“, napisao je Žarin na Tviteru.

Izvori američkog lista saopštili su da je, prema nemačkim istražiteljima, jahta Andromeda, za koju se veruje da je korišćena za sabotažu, ulazila u poljske vode. Istraga smatra, Poljska bi mogla biti "centar logistike i finansiranja" napada, preneo je Sputnjik. 

BONUS VIDEO: 

ZAJEDNIČKE PATROLE: Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (1)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom