HEGEMONIJA ZAPADA JE DAVNO PROŠLO VREME? Iran nastavlja da jača svoju poziciju na međunarodnoj areni

Novosti online

11. 06. 2023. u 10:33

ZBOG sve veće konfrontacije između Rusije i Zapada, Iran nastavlja da jača svoju poziciju na međunarodnoj areni, podržavajući spoljnopolitičke odluke Moskve.

ХЕГЕМОНИЈА ЗАПАДА ЈЕ ДАВНО ПРОШЛО ВРЕМЕ? Иран наставља да јача своју позицију на међународној арени

Foto: Alexandr Demyanchuk, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Do ovog zaključka došao je politikolog i stručnjak za Bliski istok, Mais Kurbanov. On je u izjavi za ruske medije, govorio o merama koje je Teheran preduzeo.

Stručnjak je napomenuo, da bi se Vašington u bliskoj budućnosti, mogao suočiti sa ozbiljnim poteškoćama na svetskoj sceni. Stvar je u tome što su Rusija, Kina i Iran počeli da sprovode zajedničke spoljnopolitičke odluke, usmerene protiv hegemonije Sjedinjenih Država i drugih zapadnih zemalja.

Ove tri države već dobijaju međunarodnu težinu, stvarajući velika udruženja država koje su pretrpele agresiju Amerikanaca.

- Iran je već stekao uporište na Bliskom istoku, a ako dobro pogledate, Iran pomaže samo potlačenima poput Palestine, pomaže Jemenu i Iraku da se oslobode američkih i zapadnih agresora - objasnio je stručnjak.

Prema rečima politikologa, Rusija i Iran su već nagovestili SAD da će razgovor sada biti drugačiji - igre su završene. Saradnja ove dve zemlje omogućiće da se vojnom, političkom i ekonomskom saradnjom, neutrališu pretnje Vašingtona.

(Informer)

BONUS VIDEO:

ZAJEDNIČKE PATROLE: Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)