POGLEDAJTE - RUSKI PTR KORNET UNIŠTAVA TENK VSU: Mobilnoj protivoklopnij jedinici je dovoljno 30 sekundi za akciju (VIDEO)

P. Z. S. / tvzvezda.ru

07. 06. 2023. u 22:00

RUSKI vojnici uništili su tenk ukrajinskih militanata koristeći protivtenkovsku vođenu raketu (ATGM). „Zvezda” je objavila snimke rada boraca.

ПОГЛЕДАЈТЕ - РУСКИ ПТР КОРНЕТ УНИШТАВА ТЕНК ВСУ: Мобилној противоклопниј јединици је довољно 30 секунди за акцију (ВИДЕО)

Lansiranje sa postolja vozila ili aviona

Neprijateljski tenk su otkrili izviđači, a mobilna grupa lovaca na neprijateljska oklopna vozila dovezla se do mesta na kolima. Operater je nanišanio metu i pucao. Čim je meta pogođena, automobil je nestao u šumskom pojasu.

Sve ove radnje izvedene su za minut. Odlaganje u takvoj situaciji je opasno, jer neprijatelj može uzvratiti vatru.

Da unište ukrajinske tenkove, posade ATGM-a na bagijima imaju dve mogućnosti: da se popnu sa strane i odmah pucaju ispod kupole da bi spalile municiju, ili prvo da sruše stazu pa da je završe. Ovoj „Zvezdi” ispričao je ruski borac sa pozivnim znakom Baton.

Zbog Batona uništena su dva tenka ukrajinske proizvodnje. Teško je prepoznati modele, jer borac vidi samo tip vozila na vidiku - tenk ili borbeno vozilo pešadije. Međutim, to je tačno na meti.

-Često smo na poslu. Idemo dva-tri puta dnevno. Ako je moguće, naravno, pucamo ispod tornja da spalimo BC. Pa, i tako, ako nema mogućnosti, harfamo, i, kada budemo spremni, završetak je već na drugoj poziciji, rekao je pozivni znak Baton, operater ATGM-a.

BONUS VIDEO: KULjA VODA NA SVE STRANE - Snimak oštećenja na brani Kahovskaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)