VISOKI AMERIČKI ZVANIČNIK IDE U POSETU KINI: Otopljenje odnosa SAD sa Kinom?

Novosti online

03. 06. 2023. u 18:55

POMOĆNIK američkog državnog sekretara za pitanja Azije i Pacifika Danijel Kritenbrink posetiće sledeće nedelje Kinu.

ВИСОКИ АМЕРИЧКИ ЗВАНИЧНИК ИДЕ У ПОСЕТУ КИНИ: Отопљење односа САД са Кином?

Foto: Printskrin

Kako je saopštio Stejt department, on će tokom posete Kini razgovarati o ključnim pitanjima vezanim za bilateralne odnose dve zemlje.

Dodaje se da će mu se pridružiti i viša direktorka Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće za pitanja Kine i Tajvana Sara Beran, prenosi Rojters.

Odnosi između dve najveće svetske ekonomije su već neko vreme zategnuti zbog različitih pitanja, od Tajvana i ljudskih prava u Kini, pa sve do vojnih aktivnosti u Južnom kineskom moru, navodi britanska agencija.

Kritenbrink će posetiti i Novi Zeland gde će učestvovati u američko-novozelandskom strateškom dijalogu.

Prethodno je Fajnenšel tajms objavio da je direktor CIA Vilijam Berns prošlog meseca bio u tajnoj poseti Kini kako bi razgovarao sa tamošnjim zvaničnicima.

Prema pisanju lista, tajna poseta ukazuje da je Bela kuća postala zabrinuta zbog pogoršanja odnosa između Pekinga i Vašingtona.

Jedan američki zvaničnik je rekao da se Berns sastao sa kineskim obaveštajnim zvaničnicima tokom putovanja.

-Prošlog meseca, direktor CIA Berns je otputovao u Peking gde se sastao sa kineskim kolegama i naglasio važnost održavanja otvorenih linija komunikacije u obaveštajnim kanalima, rekao je neimenovani američki zvaničnik.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove