PUTIN NAKON NAPADA DRONOVIMA NA MOSKVU: Izgleda hoće isti odgovor - videćemo šta ćemo s tim

Novosti online

30. 05. 2023. u 16:36

RUSKI predsednik Vladimir Putin optužio je Ukrajinu za napad dronovima na Moskvu i naglasio da to predstavlja "akt terorizma".

ПУТИН НАКОН НАПАДА ДРОНОВИМА НА МОСКВУ: Изгледа хоће исти одговор - видећемо шта ћемо с тим

FOTO: Tanjug/AP

- Nismo mi pokrenuli ovaj rat 2014. godine. Kijevski režim je pokrenuo rat u Donbasu. A mi ne koristimo ta sredstva koja koriste ukrajinski lideri. Još jedna potvrda toga je napad na stambene objekte u Moskvi - rekao je predsednik Rusije.

Putin je naglasio da ruska vojska za razliku od Oružanih snaga Ukrajine izvodi samo precizne udare po objektima vojne infrastrukture među kojima je i "ukrajinski vojni obaveštajni štab koji je pogođen pre dva-tri dana".

- Kao što znate, kijevski režim je izabrao drugačiji put, put pokušaja zastrašivanja Rusije i pokušaja zastrašivanja ruskih građana i udara na stambene objekte. To je naravno jasan znak terorističke aktivnosti - rekao je šef ruske države.

Putin je naglasio da Kijev pokušava da izazove isti odgovor Rusije i dodao da je to zabrinjavajuće.

- Videćemo šta ćemo da radimo sa tim. Građani Ukrajine ipak bi trebalo da znaju šta gura njihovo sadašnje rukovodstvo - rekao je Putin.

Ruski predsednik je rad moskovskog PVO sistema nazvao redovnim i zadovoljavajućim.

- Jasno je šta treba da se uradi da se zbije PVO prestonice, a vlasti će to učiniti - zaključio je Putin.

Ukrajina je u utorak ujutro prema ruskim tvrdnjama pokrenula masovni napad dronovima na ciljeve u Moskvi. Pet bespilotnih letelica je uništio kompleks protivvazdušnih topova u Podmoskovlju dok je ostale tri oborio sistem za elektronsko ratovanje.

(RIA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DOK SMO MI PEVALI HEJ SLOVENI, ONI SU... Predrag Mijatović objasnio zašto su Hrvati posle raspada SFRJ bili bolji od Srbije u fudbalu