VODAFON OTPUŠTA RADNIKE: Ukinuće 11.000 radnih mesta u naredne tri godine

Novosti online

16. 05. 2023. u 18:43

KOMPANIJA Vodafon planira da ukine 11.000 radnih mesta u naredne tri godine, a to znači da će više od jedne desetine zaposlenih u Vodafonu izgubiti posao, prenosi Bi-Bi-Si.

ВОДАФОН ОТПУШТА РАДНИКЕ: Укинуће 11.000 радних места у наредне три године

Foto: Tanjug/AP

Ukidanje radnih mesta će pogoditi kako zaposlene u Vodafonovoj britanskoj centrali, tako i predstavništva ove kompanije van Britanije.

Nova šefica i finansijska direktorka Vodafona, Margarita dela Vale, izjavila je da rezultati kompanije nisu dovoljno dobri i da Vodafon mora da se promeni da bi se konstantno razvijao.

Najava ukidanja radnih mesta dolazi nakon objaviljivanja preliminarnog finansijskog izveštaja o poslovanju Vodafona, u kome se navodi da je ova kompanija u protekloj fiskalnoj godini zabeležila skroman rast prodaje od 0,3 odsto u odnosu na fiskalnu 2022. godinu.

U fiskalnoj 2023. godini je Vodafon zabeležio prodaju od 45,7 milijardi evra, dok je u fiskalnoj 2022. godini prodao robu i usluge u vrednosti od 45,5 milijardi evra.

„Moji prioriteti su mušterije, jednostavnost i razvoj. Pojednostavićemo našu organizaciju da bismo opet bili tržišno konkurentni“, saopštila je Dela Vale.

Kompanija je već najavila da će smanjiti broj zaposlenih u Nemačkoj i Italiji.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024