UKRAJINSKI OBAVEŠTAJCI O RUSKOJ ARMIJI I OFANZIVI: Nisu sposobni za velike operacije, ali postoji jedna velika opasnost

Novosti online

16. 05. 2023. u 08:20

UKRAJINSKI vojni obaveštajci tvrde da ruske snage više nisu sposobne za velike ofanzivne operacije i da su u velikoj meri posvećene odbrani. Ono za šta Moskva i dalje ima kapacitet je održavanje trenutnog intenziteta raketnih napada, dodaju oni.

УКРАЈИНСКИ ОБАВЕШТАЈЦИ О РУСКОЈ АРМИЈИ И ОФАНЗИВИ: Нису способни за велике операције, али постоји једна велика опасност

Foto: Profimedia/Ilustracija/Jutjub/RBK-Ukraїna

Portparol ukrajinske vojne obaveštajne službe Andrej Jusov rekao je sinoć u intervjuu ukrajinskoj televiziji da su, kada je reč o "dužini cele linije fronta", ruske snage "u defanzivi" i da im nedostaju resursi koji bi im omogućili da "ponove velike ofanzivne operacije”.

- Sve ovo vreme oni se pripremaju za odbranu i to je važan faktor koji ukrajinska komanda shvata veoma ozbiljno kada se priprema za deokupaciju ukrajinske teritorije - dodao je Jusov.

Portparol ukrajinske službe tvrdi da se meta ruskih raketnih napada promenila i da je njihov intenzitet oslabio od zime kada su ruske snage redovno napadale energetsku infrastrukturu Ukrajine. On je dodao da ruske snage pate od nedostataka nekih tipova raketa kao što je "kalibar".

- Oni aktivno traže načine da to kompenzuju... traže oružje po celom svetu. Do sada nisu bili mnogo uspešni - rekao je Jusov i dodao da su, uprkos tome, ruske snage "sposobne da održe intenzitet raketnih napada, bar za sada“.

On ocenjuje da Rusi imaju veliku zalihu raketa tipa S-300, koje mogu da naprave veliku štetu. Reč je o PVO raketama, ali koje su dizajnirane na takav način da se mogu koristiti i kao balistički projektili.

BONUS VIDEO: POSLEDICE GRANATIRANjA NIKOLAJEVA - Pogledajte snimke ruševina iz ukrajinskog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!