UKRAJINSKI GENERAL O NAPREDOVANJU U BAHMUTU: "Rusi se povlače i do dva kilometra" - Pomenuo i "Vagnerovce"

Novosti online

10. 05. 2023. u 22:25

RUSKA vojska se povukla i do dva kilometra u nekim delovima Bahmuta, saopštio je komandant ukrajinskih kopnenih snaga general Aleksandar Sirski.

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ О НАПРЕДОВАЊУ У БАХМУТУ: Руси се повлаче и до два километра - Поменуо и Вагнеровце

Foto: Jutjub/The Sun

- Zahvaljujući dobro osmišljenoj odbrani u Bahmutu, dobijamo rezultate efikasnih dejstava naših jedinica. Između ostalog, izvodimo efikasne kontranapade. Na pojedinim područjima fronta, neprijatelj nije mogao da izdrži juriš ukrajinskih branilaca i povukli se na razdaljinu do dva kilometra - objavio je na Sirski.

Prema njegovim tvrdnjama, upravo je kompetentno izvođenje odbrambene operacije iscrpilo snage Vagnera i učinilo da ih na određenim pravcima zamene slabije obučene jedinice ruskih redovnih trupa koje su poražene i povukle su se.

- Uprkos značajnoj koncentraciji trupa i glasnim izjavama ruskih ratnih zločinaca o njihovoj nameri da zauzmu Bahmut do 9. maja, neprijatelj još uvek nije u stanju da zauzme ukrajinski grad. Naše odbrambene snage pouzdano drže front i sprečavaju neprijatelja da napreduje. Bitka za Bahmut se nastavlja - rekao je ukrajinski general.

Sirski je pohvalio rad 3. odvojene jurišne brigade koja je "u borbi zadala snažan udarac neprijatelju i pokazala snagu ukrajinske vojske".

BONUS VIDEO: POČELO OBELEŽAVANjE DANA POBEDE U MOSKVI - Veličanstvena parada na Crvenom trgu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)