PEKING ODRŽAO LEKCIJU AMERIKANCIMA: Do zuba naoružana podmornica stiže na Bliski istok - "To nije nečije dvorište"

Novosti online

08. 05. 2023. u 15:43

KINESKI ministar spoljnih poslova Ćin Gang, komentarišući slanje američke podmornice sposobne da nosi do 154 rakete "tomahavk" na Bliski istok, pozvao je "relevantne zemlje" da daju pozitivan doprinos rešavanju situacije na Bliskom istoku, a ne obrnuto.

ПЕКИНГ ОДРЖАО ЛЕКЦИЈУ АМЕРИКАНЦИМА: До зуба наоружана подморница стиже на Блиски исток - То није нечије двориште

Foto: Profimedia/Ilustracija

Početkom aprila Njujork post je, pozivajući se na neimenovanog predstavnika Pete flote SAD, objavio da je američka mornarica na Bliski istok rasporedila podmornicu sposobnu da ponese do 154 projektila "tomahavk".

Peta flota je saopštila da je podmornica prebačena da bi se obezbedila stabilnost i bezbednost u regionu. Publikacija napominje da se transfer dogodio u pozadini rastućih tenzija u odnosima između Sjedinjenih Država i Irana.

- Bliskom istoku je potrebno ublažavanje situacije, a ne povećanje napetosti, potreban mu je dijalog, a ne konfrontacija - rekao je Ćin Gang u intervjuu za saudijski list Ašark el Avsat.

Prema njegovim rečima, Bliski istok pripada narodima regiona i nije nečije „dvorište“.

- Pozivamo relevantne zemlje da daju pozitivan doprinos jačanju mira i stabilnosti na Bliskom istoku, a ne da rade suprotno - rekao je Ćin Gang.

BONUS VIDEO: DRONOVI IZNAD KREMLjA - Snimak neutralisanja jedne od dve letelice iznad Putinove rezidencije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu