CILJ JE BILO UBISTVO PUTINA: Peskov osuo paljbu po Vašingtonu - Kijev radi šta mu se kaže

Novosti Onlajn

04. 05. 2023. u 13:06

IZA napada na Kremlj stoje SAD, saopštio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov. Vašington je birao ciljeve za Kijev.

ЦИЉ ЈЕ БИЛО УБИСТВО ПУТИНА: Песков осуо паљбу по Вашингтону - Кијев ради шта му се каже

Foto: EPA

- Pokušaji u Kijevu i Vašingtonu da se ograde od toga su, naravno, apsolutno smešni. Znamo dobro da se odluke o takvim akcijama i takvim terorističkim napadima ne donose u Kijevu, već u Vašingtonu. A Kijev radi šta mu se kaže - rekao je Peskov novinarima.

- Kijevu se ne dozvoljava svaki put ni da bira sredstva. To se takođe često diktira sa druge strane okeana. Mi to dobro znamo i svesni smo toga - naglasio je on.

Na pitanje novinara, na osnovu čega Kremlj optužuje Ukrajinu za napad, Peskov je odgovorio: "To su podaci kojima raspolažemo, podaci koje dobijaju naše specijalne službe“.

On je objasnio da su ruske vlasti objavile samo mali deo podataka koje imaju o ovom napadu.

- Ovde je veoma važno da Vašington shvati da mi to znamo i da razume koliko je opasno takvo direktno učešće u sukobu - dodao je on.

On je podsetio na situaciju iz ranih 2000-ih tokom kontraterorističke operacije u Čečeniji, kada je ruski predsednik Vladimir Putin u više navrata pozivao zapadnu zajednicu da ne podržavaju međunarodne teroriste, jer će, pre ili kasnije, oni krenuti na Zapad.

- Nisu slušali. I mnoge zemlje sveta suočile su se sa monstruoznim manifestacijama međunarodnog terorizma. Desile su se mnoge tragedije. Zaista želim da ljudi ne zaborave ovu priču - rekao je Peskov.

 

BONUS VIDEO: DRONOVI IZNAD KREMLjA - Snimak neutralisanja jedne od dve bespilotne letelice iznad Putinove rezidenc

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar