"MOLDAVIJA VIŠE NE POSTOJI" Medvedev: Tamo ionako niko i ne ide, vlast su prodali Rumuniji

Novosti Onlajn

28. 04. 2023. u 10:23

ZAMENIK predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev reagovao je na odluku Moldavije da zabrani posete zvaničnim predstavnicima ruske države, rekavši da takve zemlje "više nema".

МОЛДАВИЈА ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ Медведев: Тамо ионако нико и не иде, власт су продали Румунији

Foto: AP Photo / RIA Novosti Kremlin, Mikhail Klimentyev, Presidential Press Service

- Misteriozno stvorenje po imenu Rečan (premijer Moldavije Dorin Rečan prim. aut.) je izjavio da ni predsednik Rusije ni ruski zvaničnici neće moći da uđu u njegovu zemlju – Moldaviju. Kao prvo, trenutno niko ne planira tamo da ide. Možda kasnije. A kao drugo, takve zemlje više i nema - napisao je bivši ruski predsednik na Telegramu.

Prema njegovim rečima, lokalni poglavari su Moldaviju "prodali Rumuniji", pa, kako je rekao, nema smisla razgovarati sa njima.

- Lokalni vlastodršci su je prodali Rumuniji i tako postali izdajnici svoje domovine. I nema smisla razgovarati sa njima o bilo čemu. Neka se narod njima bavi. I neka konačno odluče ko su - Moldavci ili Rumuni - napisao je Medvedev.

Republičke vlasti su nedavno sastavile spisak zvaničnika iz Rusije kojima je zabranjen ulazak u Moldaviju, međutim, nisu obelodanile imena.

BONUS VIDEO: SNIMAK EKSPLOZIJE - Trenutak kad kafić u Sankt Petersburgu odleće u vazduh

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)