BIL GEJTS: Za 18 meseci veštačka inteligencija će učiti decu

Novosti onlajn

25. 04. 2023. u 16:03

VEŠTAČKA inteligencija će uskoro moći da pomaže deci da uče i popravljaju svoje ocene, ističe Bil Gejts, dodajući da bi četbotovi već u narednih 18 meseci mogli da uče decu da pišu.

БИЛ ГЕЈТС: За 18 месеци вештачка интелигенција ће учити децу

Foto: EPA

- Veštačka inteligencija će biti dobar učitelj i moći će da se meri sa ljudima u toj oblasti“ - rekao je milijarder tokom govora na samitu u San Dijegu.

Četbotovi su napredovali ogromnom brzinom proteklih meseci, a mogu da se takmiče i sa ljudima u određenim oblastima. Brzi napredak izazvao je burne reakcije, od uzbuđenja zbog mogućnosti nove tehnologije do straha od negativnih posledica.

Osnivač „Majkrosofta“ impresioniran je novom tehnologijom.

- Danas su četbotovi izuzetno dobri u čitanju i pisanju, a ta sposobnost će im omogućiti da pomažu učenicima da nauče ili unaprede svoje veštine. Na početku ćemo biti iznenađeni koliko mogu da nam pomognu u čitanju kao pomoćnici, ali i da daju savete kako da se popravimo u pisanju - istakao je Gejts.

Međutim, kako kaže, i dalje je teško naučiti četbotove da procenjuju kvalitet i daju savete, jer profesori kada to rade moraju da gledaju brojne elemente, poput strukture, jasnoće i drugih osobina.

To zahteva visok kognitivni proces, koji je teško integrisati u kodu.

Mnogi stručnjaci, ipak, smatraju da tehnologija četbotova još nije usavršena i da mogu da naprave velike greške ili da šire dezinformacije.

- Za 18 meseci, veštačka inteligencija će postati pomoćnik nastavnicima i profesorima - zaključio je Gejts.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: HILjADE FRANCUZA NA ULICAMA I TRGOVIMA - Protesti u Parizu protiv reforme penzionog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!