ŠEF PENTAGONA NALOŽIO: Analizu procedure pristupa američkim obaveštajnim podacima

P. Z. S. / ria.ru

14. 04. 2023. u 00:55

ŠEF Pentagona Lojd Ostin naložio je svom odeljenju da preispita mehanizam za pristup američkim obaveštajnim podacima kako bi sprečio nova curenja informacija, naveo je ministar odbrane u saopštenju objavljenom u četvrtak.

ШЕФ ПЕНТАГОНА НАЛОЖИО: Анализу процедуре приступа америчким обавештајним подацима

Foto: Jutjub/Printskrin/GoArmiVestPoint


-Kao ministar, neću oklevati da preduzmem bilo kakve dodatne mere neophodne za zaštitu tajni naše zemlje. S tim u vezi, nalažem podsekretaru odbrane za obaveštajne poslove i bezbednost da preispita naše procedure za pristup obaveštajnim podacima, odgovornost i nadzor u okviru Odeljenja da obezbediti da se takvi incidenti ne ponove, naveo je Ostin.

Foto Tanjug/AP

Pored toga, šef Pentagona je zahvalio Ministarstvu pravde i američkom Federalnom istražnom birou na brzom pritvaranju osumnjičenog u visokoprofilnom slučaju nedavnog curenja tajnih dokumenata njegovog resora.

Foto Tanjug/AP

Tžilac Merik Garland

-Obećavam punu podršku i saradnju Ministarstva odbrane u istrazi DOJ-a, rekao je Ostin.

Ranije u četvrtak, američki državni tužilac Merik Garland saopštio je da su zvaničnici američke policije (FBI) uhapsili 21-godišnjeg pripadnika Nacionalne garde vazduhoplovnih snaga Masačusetsa Džeka Daglasa Tešeiru u vezi sa navodnom umešanošću u curenje poverljivih dokumenata Pentagona. Istovremeno, Garland je napomenuo da se istraga ovog incidenta nastavlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili