RUSKI SU-27 OTERAO NEMAČKI ŠPIJUNSKI AVION: Nemačka letelica okrenula nazad po dolasu ruskog lovca

P. Z. S. / ria.ru

12. 04. 2023. u 19:40

RUSKI lovac Su-27 ispratio je nemački patrolni avion iznad Baltičkog mora, javilo je Ministarstvo odbrane na svom Telegram kanalu.

РУСКИ СУ-27 ОТЕРАО НЕМАЧКИ ШПИЈУНСКИ АВИОН: Немачка летелица окренула назад по доласу руског ловца

Foto: Printscreen


Danas je primećen vazdušni cilj koji se približava državnoj granici.

-Za identifikaciju vazdušnog cilja i sprečavanje narušavanja državne granice, u vazduh je podignut lovac Su-27 iz sastava snaga PVO Zapadnog vojnog okruga koji je dežurao. Posada ruskog lovca identifikovala je vazdušni cilj kao letelicu patrolni avion nemačke mornarice R-3C Orion“, navodi se u izveštaju.

Piloti nisu dozvolili da se naruši ruska granica – nemački avion se okrenuo, nakon čega se Su-27 vratio na svoj bazni aerodrom.

Ministarstvo je naglasilo da je posada Su-27 izvršila zadatak u skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda – nije koristila vazdušne puteve i nije dozvolila opasan pristup nemačkoj letelici.

Kako je krajem prošlog oktobra izvestio ministar odbrane Sergej Šojgu, broj letova NATO izviđačkih i taktičkih aviona u blizini granica Rusije prošle godine je povećan za 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Ruski borbeni avioni redovno se dižu u pratnji vojnih aviona zemalja Severnoatlantske alijanse, koje pokušavaju da dolete do granica zemlje. Najčešće se pojavljuju iznad Crnog mora i Baltika.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega