UKRAJINSKI PREMIJER: Kontraofanziva može početi na leto

Tanjug

12. 04. 2023. u 00:11

PREMIJER Ukrajine Denis Šmihal izjavio je da bi kontraofanziva Ukrajine mogla da počne na leto, kao i da Kijev ne oseća pritisak zapadnih „prijatelja i partnera“.

УКРАЈИНСКИ ПРЕМИЈЕР: Контраофанзива може почети на лето

Foto: Printskrin Youtube/Segodnя

- Ne osećamo pritisak naših prijatelja i partnera u vezi sa početkom ofanzive... Svi naši prijatelji i partneri dobro znaju da, da biste prešli u kontraofanzivu, morate biti 100 odsto ili čak spremniji za to, rekao je Šmihal u intervjuu za list Hil.

Premijer Ukrajine je naveo "da bi kontraofanziva mogla da bude pokrenuta već na leto“, prenose RIA Novosti.

Kako podseća ruska agencija, u utorak je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine (NSDC) Aleksij Danilov, u intervjuu za nemačku televiziju ARD, rekao da će Kijev odlučiti da krene u kontraofanzivu „u poslednjem trenutku“.

Početkom aprila američki državni sekretar Entoni Blinken nije isključio da će kontraofanziva ukrajinskih trupa početi u narednim nedeljama.

Istovremeno, ministar odbrane Ukrajine Aleksij Reznikov je napomenuo da se posle otopljavanja može očekivati kontraofanziva i da Kijev planira da zada nekoliko udaraca.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da ruska vojska pažljivo prati objave Vašingtona o skoroj kontraofanzivi ukrajinske vojske i da ih uzima u obzir prilikom planiranja ''specijalne vojne operacije u Ukrajini''.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE: Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)