JORDAN ZAPRETIO IZRAELU: "Ako ponovo napadnete džamiju "Al-Aksa" imaćete "katastrofalne posledice"

Đ.G.

09. 04. 2023. u 10:54

JORDAN je upozorio na "katastrofalne posledice" ako izraelske snage ponovo napadnu džamiju Al-Aksa. To prenosi CNN .

ЈОРДАН ЗАПРЕТИО ИЗРАЕЛУ: Ако поново нападнете џамију Ал-Акса имаћете катастрофалне последице

Foto: Tanjug/AP photo

- Ako izraelska policija „ponovo napadne vernike“, to će „gurnuti situaciju u još veću napetost i nasilje, za šta će svi platiti - rekao je Sinan al-Madžali, portparol Ministarstva spoljnih poslova Kraljevine.

Prema navodima jordanskog Ministarstva spoljnih poslova, izraelske vlasti su odgovorne za „eskalaciju u  Jerusalimu i na svim okupiranim palestinskim teritorijama. Oni su akcije izraelskih snaga bezbednosti nazvali terorom protiv vernika.

List Džerusalem Post objavio je da su Palestinci blokirali ulaze i zabarikadirali se u svetoj džamiji Al-Aksa za islamski svet. Kako navodi izdanje, izraelske policijske snage su već stigle na teritoriju hramsvnog kompleksa.

Pre nekoliko dana, oko 100 Palestinaca povređeno je u sukobima sa izraelskom policijom u džamiji Al-Aksa u Jerusalimu. Kao rezultat racije, privedeno je 350 ljudi.

Dan ranije, izraelski tenkovi su u subotu otvorili vatru na sirijski region, odakle je pre izvesnog vremena ispaljeno nekoliko raketa ka Golanskoj visoravni.

Odbrambene snage Izraela su na društvenim mrežama izvestile o udarima na objekte Hamasa u južnom Libanu. Zabeleženo je i da je ID nastavio sa udarima na pojas Gaze, prenela je Gazeta.

BONUS VIDEO: TRAMP NAPUSTIO SUDNICU - Trenutak kad nekadašnji predsednik SAD odlazi uz velike mere obezbeđenja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024