ERDOGAN PORUČIO PREDSEDNIKU IZRAELA: Nećemo nemo posmatrati provokacije u Al Aksi

Novosti online

08. 04. 2023. u 23:07

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan poručio je danas izraelskom predsedniku Isaku Hercogu da njegova zemlja „neće nemo posmatrati provokacije i pretnje po status i duhovnost džamije Al Aksa“ u Jerusalimu.

ЕРДОГАН ПОРУЧИО ПРЕДСЕДНИКУ ИЗРАЕЛА: Нећемо немо посматрати провокације у Ал Акси

Foto: Profimedia

Erdogan je telefonom razgovarao s Hercogom o poslednjim upadima izraelskih snaga u kompleks džamije Al Aksa, kao i o napadima na vernike u svetim mestima, saopštila je Direkcija za komunikacije pri Kancelariji turskog predsednika, prenose agencije.

Rekavši da poslednji incidenti ranjavaju savest ne samo muslimana, već i čitavog čovečanstva, Erdogan je naglasio da Turska ni na koji način ne može da ćuti pred provokacijama i pretnjama statusu kvo i duhovnosti džamije Al Aksa.

Takođe je napomenuo da se ne sme dozvoliti eskalacija tenzija koje se šire na Pojas Gaze i Liban.

Ističući neophodnost sprečavanja da ovi incidenti, koji se ponavljaju svakog meseca ramazana, postanu sudbina regiona, Erdogan je takođe izrazio spremnost njegove zemlje da pomogne da se dođe do srži problema i da se preduzmu koraci ka uspostavljanju pravednog i trajnog mira.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: EVAKUISANO ČITAVO MESTO: U Minesoti iz šina iskliznuli vagoni teretnog voza

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar