"NOVOSTI" NA ULICAMA PARIZA: Na ulice izašlo 400.000 ljudi, besni građani polivali policiju kiselinom (FOTO)

ŽESTOKE manifestacije održane su u četvrtak u Parizu. Prema podacima organizatora u prestonici je protestovalo oko 400.000 ljudi, dok je policija izbrojala 57.000. U celoj zemlji, na ulice je, prema informacijama sindikata, izašlo dva miliona ljudi, dok je ministarstvo unutrašnjih poslova videlo pet puta manje. U svakom slučaju, odziv je bio ogroman.

НОВОСТИ НА УЛИЦАМА ПАРИЗА: На улице изашло 400.000 људи, бесни грађани поливали полицију киселином (ФОТО)

Goran Čvorović

Uz mirne manifestacije, grupe najradikalnijih su se sukobile s policijom na koju su bacali kamenice, flaše, polivali ih bojom, pa čak i kiselinom. Bilo je i povređenih. Među snagama reda, samo u Parizu, 77, od kojih je 13 prevezeno u bolnicu, među kojima i dve žene policajci, od kojih je jedna povređena u oko, a druga pala u nesvest kada je u kacigu pogođena kockom iz kaldrme. U celoj zemlji, povređena su 154 čuvara reda.

Mnogo povređenih bilo je i među manifestantima.

Lomljeni su izlozi, autobuska stajališta, paljeni kontejneri... Stradale su banke, a jedna od njih je zapaljena u Parizu. Gorela je i tenda restorana u kome je predsednik Emanuel Makron slavio pobedu 2017. godine.

Najradikalnijima učesnicima protesta su smetali i novinari koji su snimali štetu, uz poruku da "u tome nije suština", već u protestu. U Parizu je uhapšen 31 učesnik manifestacija, dok ih je 111 privedeno u celoj Francuskoj.

Vruće je bilo na Trgu Danfer Rošero, na pola puta protesne povorke u Parizu, a napeto je bilo i na kraju, na Italijanskom trgu. Kuljalo je mnogo suzavca.

Kako je izgledalo, pokazuju i ovi snimci.

Goran Čvorović

 

Goran Čvorović

Goran Čvorović

 

Goran Čvorović

 

Goran Čvorović

 

Goran Čvorović

 

Goran Čvorović

Goran 

Goran Čvorović

 

Goran Čvorović

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar