OVO NIJE BIO DOBAR DAN - TAMPOV ADVOKAT: Tužilac je političko pitanje pretvorio u krivično gonjenje

P. Z. S. / CNN.com

04. 04. 2023. u 22:08

TRAMPOV advokat kaže da je bivši predsednik "frustriran" i "uznemiren" nakon optužbe.

ОВО НИЈЕ БИО ДОБАР ДАН - ТАМПОВ АДВОКАТ: Тужилац је политичко питање претворио у кривично гоњење

Foto Tanjug/AP


Govoreći van suda nakon optužbe, advokat Donalda Trampa Tod Blanš rekao je da je njegov klijent "frustriran" i "uznemiren".

Blanš je optužila tužioca u ovom slučaju da je „potpuno političko pitanje” pretvorio u „političko krivično gonjenje”.

-Nije dobar dan... Ne očekujem da će se ovo desiti u ovoj zemlji. Ne očekujete da će se ovo dogoditi... nekome ko je bio predsednik Sjedinjenih Država, rekao je Blanš.

Optužnicu je nazvao "šablonom" i tvrdio da "ne navodi bilo kakav federalni zločin i državni zločin koji je prekršen".

Na optužbe protiv Trampa, Blanš je rekao „borićemo se protiv toga, borićemo se jako”.

Tramp je pokušao da odloži isplatu tihog novca do izbora 2016, navodi se u optužnici.

Prema optužnici, glavni urednik i izvršni direktor National Enquirer-a prišao je Majklu Koenu ubrzo nakon što je snimak Access Hollywood postao javan u oktobru 2016. i rekao Koenu da zvezda filmova za odrasle Stormi Danijels tvrdi da je imala aferu sa Donaldom Trampom.

Koen je, kako se navodi u optužnici, pregovarao o tajnoj isplati novca sa Danijelsovoj kako bi „obezbedio [Denijelsovu] tišinu i sprečio otkrivanje štetnih informacija u poslednjim nedeljama pre predsedničkih izbora“.

Tramp je, međutim, navodno dao instrukcije Koenu da odloži plaćanje Danijelsa što je duže moguće.

-On je dao instrukcije [Koenu] da ako mogu da odlože isplatu do posle izbora, mogu u potpunosti da izbegnu plaćanje, jer u tom trenutku ne bi bilo važno da priča postane javna, navodi se u optužnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku