SUĐENJE DONALDU TRAMPU: Advokat bivšeg predsednika - Tužilac je politički, pretvorio u krivični progon (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

04. 04. 2023. u 19:38 >> 22:47

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp uhapšen je u sudu na Menhetnu gde se izjasnio da nije kriv po optužnici zbog prevare.

СУЂЕЊЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ: Адвокат бившег председника - Тужилац је политички, претворио у кривични прогон (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

 

Tužilaštvo namerava da pozove Stormi Denijels da svedoči

Tužioci su na sudu u utorak rekli da nameravaju da bivša glumica filmova za odrasle Stormi Denijels bude svedok u njihovom slučaju protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Foto Tanjug/AP

 

Tužilaštvo: Svi dokazi u Trampovoj firmi


Sve optužbe protiv Trampa odnose se na evidenciju koju vodi Tramp organizacija, pokazuje optužnica.

Foto Tanjug/AP

Alvin Breg

Prema optužnici, svaka krivična prijava sa kojom se suočava Donald Tramp odnosi se na određeni unos u poslovne evidencije Trampove organizacije.

Tužioci Menhetna optužuju Trampa da je u više navrata unosio lažne podatke u poslovnu evidenciju.

Navodni lažni unosi se odnose na fakture Majkla Koena, „Glavna knjiga detalja za Donalda Dž. Trampa“ i njegovo poverenje, ili na čekove računa Donalda J. Trampa. Sve te evidencije vodi Trampova organizacija, navodi se u optužnici.

Identifikovano je da su svi unosi izvršeni 2017. godine, navodi se u optužnici.

 

Advokat: Tramp je bio frustrian i uznemiren

Trampov advokat kaže da je bivši predsednik "frustriran" i "uznemiren" nakon optužbe.

Govoreći van suda nakon optužbe, advokat Donalda Trampa Tod Blanš rekao je da je njegov klijent "frustriran" i "uznemiren".

Blanš je optužio tužioca u ovom slučaju da je „potpuno političko pitanje” pretvorio u „političko krivično gonjenje”.

Foto Tanjug/AP

Tod Blanš

 

Tramp ponovo pred sudom 4. decembra

Sledeće ročište na kojem bi trebaloda se pojavi Tramp zakazano je za 4. decembar u sudu na Menhetnu.


OPTUŽNICA

U optužnici protiv Donalda Trampa se navodi da je bivši predsednik bio umešan u zaveru za podrivanje integriteta izbora 2016.

Tužioci su tvrdili da je Tramp bio deo nezakonitog plana za suzbijanje negativnih informacija — uključujući nezakonitu uplatu od 130.000 dolara koju je optuženi naredio da prikrije informacije koje bi štetile njegovoj kampanji.

U optužnici se navodi da je razlog zbog kojeg je počinio krivično delo falsifikovanje poslovne dokumentacije jednim delom bio i „promovisanje svoje kandidature“.

Na sudu je danas odmeren Trampov glas. Ušao je polako, skenirajući novinare u sudnici. Gledao je u sudiju dok je govorio. (CNN)

 

Tramp izašao iz sudnice, bez komentara

Bivši predsednik Donald Tramp napustio je sudnicu na Menhetnu posle suđenja u utorak.

Izlazeći iz sudnice nije dao izjavu. Nakon što je napustio sudnicu, Tramp je napustio zgradu i ušao u svoju kolonu automobila parkiranu ispred.

Bivši predsednik se izjasnio da nije kriv po 34 tačke, rekao je izvor za CNN.

Foto Tanjug/AP

Optužnica protiv Trampa je otpečaćena


Optužnica koju je prošle nedelje vratila velika porota protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa je otpečaćena, navodi izvor CNN.

Tramp se u utorak popodne izjasnio da nije kriv po 34 krivične optužbe protiv njega na krivičnom sudu na Menhetnu, rekao je za CNN izvor upoznat sa tim.

Istraga je proistekla iz tajne isplate novca glumici Stormi Danijels tokom predsedničke kampanje 2016.

Tramp je zvanično postao prvi bivši predsednik koji se suočio sa krivičnim prijavama u utorak kada je optužen u utorak.

 

NISAM KRIV

Donald tramp se izjasnio da nije kriv ni po jednoj od 34 tačke optužnice.

 

Mere bezbednosti

Bivši Američki predsednik je u sudnici i u toku je izjašnjavanje o optužnici.

Donald Tramp — prvi bivši predsednik u istoriji koji se suočio sa krivičnim optužbama — ušao je u sudnicu u Njujorku kako bi bio optužen i očekuje se da će se izjasniti da nije kriv.

Staklena vrata Krivičnog suda na Menhetnu iz kojih su nakratko izašli bivši predsednik Donald Tramp i njegov advokat obično nisu zatamnjena kao trenutno. To je još jedna od dodatnih bezbednosnih mera koje se danas preduzimaju, javljaju američki mediji.

UHAPŠEN TRAMP

-Donald Tramp je uhapšen i čeka optužbe, pisalo je na ekranu uz direktan prenos.

Pristalice i protivnici političara okupili su se ispred zgrade na Menhetnu. Neistomišljenici Trampa pozivaju na hapšenje bivšeg predsednika, optužuju ga da laže, grupa za podršku maše zastavama sa imenom političara i natpisima „Tramp ili smrt“.

Bivši američki predsednik Donald Tramp stigao je u sud na Menhetnu, gde je formalno uhapšen, a nakon što je stigao ispred zgrade suda i izašao iz automobila u kojem je putovao, pogledao je u pravcu svojih pristalica i podigao pesnicu u znak pozdrava.

Foto Tanjug/AP

Kako navodi Gardijan, Trampu će u zgradi suda biti uzeti otisci prstiju, nakon čega će se pojaviti na suđenju gde se očekuje da se izjasni da nije kriv po svim tačkama optužnice.

Dodaje se da se očekuje da će sudija njujorškog Vrhovnog suda Huan Merčan dozvoliti Trampu da se nakon toga vrati kući na Floridu.

Velika porota u Njujorku glasala je za podizanje optužnice protiv Trampa prošle nedelje. Kako prenosi Si-En-En, tužilaštvo na Menhetnu spremno je da podigne optužnicu protiv Trampa po više od 30 tačaka za poslovnu prevaru.

Tramp je, komentarišući situaciju, optužbe protiv njega nazvao političkim progonom i mešanjem u izbore na najvišem nivou u istoriji. Istovremeno je Sjedinjene Države nazvao „zemljom trećeg sveta“. Bivši predsednik je naglasio da ne može da računa na pravično suđenje u Njujorku. On je pozvao pristalice da protestuju ako bude optužen.

Foto: AP

Predsednik republikanskog Predstavničkog doma Kevin Makarti optužio je tužioca Menhetna Alvina Brega za zloupotrebu položaja bez presedana. Guverner Floride Ron DeSantis, koji se smatra jednim od Trampovih glavnih rivala na izborima republikanaca u SAD 2024. godine, rekao je da država neće olakšati izručenje bivšeg šefa države s obzirom na sumnjive okolnosti slučaja.

Pretpostavlja se da je reč o pornografskoj glumici Stormi Danijels, kojoj je navodno plaćena velika suma novca zbog ćutanja o navodnoj aferi sa Trampom.

Sam bivši predsednik je negirao i povezanost sa Danijelsom i bilo kakve nezakonite radnje sa njegove strane. On je naveo i da je reč o političkom progonu u vezi sa njegovom namerom da se kandiduje za predsednika 2024. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (8)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024