ČEKAMO IH SVAKOG TRENUTKA: Rogov: "Oružane snage Ukrajine nagomilale su grupu za ofanzivu u Zaporožju"

Đ.G.

03. 04. 2023. u 07:45

ŠEF pokreta Zaporožje „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov rekao je za RIA Novosti da su ukrajinske oružane snage nagomilale dovoljnu grupaciju za ofanzivu u regionu Zaporožja.

ЧЕКАМО ИХ СВАКОГ ТРЕНУТКА: Рогов: Оружане снаге Украјине нагомилале су групу за офанзиву у Запорожју

Foto: AP Photo/Alexei Alexandrov

- Oni su prikupili dovoljno militanata i oružja da ih zaustave na zaporoškom sektoru fronta. Čekamo ih svakog trenutka - rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, obaveštajci ruske strane dobijaju podatke o nabavci novih oklopnih vozila za Oružane snage Ukrajine, uključujući i zapadne. Rogov je uveren da zapadne zemlje guraju ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u ofanzivu kako bi on mogao da pokaže efikasnost upotrebe oružja dobijenog od njih.

On je dodao da se u ukrajinskim medijima pojavio niz naručenih publikacija o Zaporoškoj oblasti, u kojima se javno mnjenje priprema za moguću ofanzivu. Rogov je siguran da je ovo deo rada na informaciono-psihološkom napadu, čija je svrha da se smanji moral ruske vojske.

Ranije je Asošijeted pres pisao da zapadne zemlje mogu odbiti da pomognu Ukrajini ako Kijev ne uspe sa isporučenim naoružanjem, prenela je Gazeta.

BONUS VIDEO: EVAKUISANO ČITAVO MESTO - U Minesoti iz šina iskliznuli vagoni teretnog voza

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)