ZBOG OBJAVA O STRAVIČNOJ PUCNJAVI U ŠKOLI: "Tviter" suspendovao nalog američke kongresmenke

Srna

30. 03. 2023. u 13:47

AMERIČKA društvena mreža "Tviter" privremeno je zabranila nalog poslanice Republikanske stranke Mardžori Tejlor Grin nakon što je ona postavila objavu u kojoj se ukazivalo na "Dan osvete transrodnih osoba" nakon oružanog incidenta u Nešvilu.

ЗБОГ ОБЈАВА О СТРАВИЧНОЈ ПУЦЊАВИ У ШКОЛИ: Твитер суспендовао налог америчке конгресменке

FOTO: AP/Tanjug

Grinova je na svom ličnom profilu postavila slikani prikaz obaveštenja da su njeni službeni profili privremeno suspendovani zbog kršenja regulativa "Tvitera".

- Moj profil kao člana Kongresa SAD suspendovan je na sedam dana jer sam razotkrila organizaciju "Antifa" koja je organizovala poziv na nasilje pod nazivom "Dan osvete transordnih osoba". Dan nakon što je decu u Nešvilu ubila transrodna osoba - navela je Grinova u poruci.

Sve ukazuje na to da se njena poruka odnosi na demonstracije koje su zakazane za subotu, 1. april, ispred Vrhovnog suda u Vašingtonu.

"Mreža transrodnih radikalnih aktivista", "Naša prava" i druge grupacije organizuju protest zbog nacrta zakona protiv transrodnih osoba i nasilja prema njima.

U saopštenju grupacije navode da je protest organizovan "radi jedinstva a ne podsticanja nasilja".

Ukupno šest osoba, uključujući troje devetogodišnje dece, ubijeno je početkom sedmice u pucnjavi u školi u Nešvilu u američkoj državi Tenesi.

Napadača, Odri Hejl, ubila je policija i identifikovana je kao žena koja je koristila muške izraze na društvenim medijima. Međutim, vlasti navode da nisu pronašli nikakve dokaze o povezanosti njene rodne identifikacije i motiva incidenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)