DOK FRANCUSKA GORI, MAKRONOV REJTING SE "TOPI": Popularnost francuskog predsednika pala na najniži nivo u poslednje četiri godine

Novosti online

28. 03. 2023. u 13:19

REJTING francuskog predsednika Emanuela Makrona pao je na najniži nivo u poslednje četiri godine usred masovnih protesta izazvanih penzionom reformom u zemlji. O tome svedoče rezultati istraživanja javnog mnjenja koje je sprovela BVA, koji su objavljeni u utorak.

ДОК ФРАНЦУСКА ГОРИ, МАКРОНОВ РЕЈТИНГ СЕ ТОПИ: Популарност француског председника пала на најнижи ниво у последње четири године

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prema sociolozima, samo 28 odsto anketiranih Francuza reklo je da je zadovoljno Makronovim postupcima od kada je postao predsednik.

To je 6 procentnih poena manje nego što je zabeleženo krajem februara.

- Tako se rejting šefa države približava najnižem nivou od 26 odsto, što je zabeleženo na vrhuncu pokreta "žutih prsluka" u novembru 2018. godine - navela je kompanija.

Što se tiče premijerke Elizabet Born, njen rejting je takođe pao na 28% tokom meseca.

Prema sociolozima, to je najmanji rejting od njenog imenovanja na čelo kabineta u maju 2022. godine.

Prema navodima kompanije, studija je potvrdila nekoliko trendova koji su se pojavili u francuskom društvu od početka rasprave o penzijskoj reformi.

Na primer, istraživanje je pokazalo da se većina Francuza (70%) protivi usvajanju zakona o podizanju starosne granice za odlazak u penziju. 64 odsto anketiranih u potpunosti podržava štrajkove i proteste protiv vladinih mera.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" NA ULICAMA PARIZA - Ponovo masovne demonstracije - francuska prestonica u haosu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)