ŠTETA OKO DEVET MILIJARDI DOLARA: Varank izneo procene nakon razornih zemljotresa u Turskoj

SRNA

26. 03. 2023. u 23:56

ZEMLjOTRESI koji su u februaru pogodili 5.600 industrijskih preduzeća u Turskoj naneli su štetu od devet milijardi dolara strateškom privrednom sektoru ove zemlje, izjavio je danas turski ministar industrije i tehnologije Mustafa Varank.

ШТЕТА ОКО ДЕВЕТ МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА: Варанк изнео процене након разорних земљотреса у Турској

FOTO: AP/Tanjug

- Procenjujemo štetu na infrastrukturi, zgradama, opremi i zalihama na oko 170 milijardi turskih lira devet milijardi dolara - rekao je Varank u saopštenju za javnost, prenosi "Sputnjik".

Oštećeno oko 5.600 preduzeća

On je naveo da je teže ili umereno oštećeno oko 5.600 preduzeća u 34 industrijske zone Turske, dodajući da je 33.000 drugih fabrika nastavilo da radi.

Dva zemljotresa magnitude 7,7 i 7,6 pogodila su 6. februara jugoistočne regione Turske u razmaku od devet sati, srušivši hiljade domova.

Broj poginulih premašio 50.000

Podzemni udari praćeni stotinama naknadnih potresa osetili su se u 11 turskih provincija i u susednim zemljama, posebno u Siriji. Broj poginulih u zemljotresima u Turskoj premašio je 50.000.

BONUS VIDEO:

TO MOGU SAMO ŽENE: Vidite kako su sestrice štitile inkubatore dok je zemljotres razarao Tursku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura