GDE ŠKIRPI U BRITANSKOJ VOJCI? Prvi čovek Ministarstva odbrane priznao - Oprema se mora zameniti

Priredila: M.Stevanović

06. 03. 2023. u 17:55

ŠEF britanskog ministarstva odbrane Ben Volas rekao je da je vojnoj opremi vojske Ujedinjenog Kraljevstva u kontekstu sukoba u Ukrajini „preko potrebna zamena“, prenose RIA novosti.

ГДЕ ШКИРПИ У БРИТАНСКОЈ ВОЈЦИ? Први човек Министарства одбране признао - Опрема се мора заменити

Foto Tanjug/AP

- Moramo da modernizujemo vojsku... Vojska je zastarela pre oko 15 godina i zaista moramo da je zamenimo: njenoj opremi, a ne ljudima, preko je potrebna zamena - rekao je Volas na konferenciji o odbrani i bezbednosti informativnog portala "Conservative Home", uz napomenu da sukob u Ukrajini zahteva ubrzanje realizacije projekata modernizacije britanske vojske.

Pet milijardi funti više 

Ranije je list "Dejli mejl" izvestio da će britanski premijer Riši Sunak, tokom posete SAD predstojećeg vikenda, objaviti povećanje izdataka za odbranu Velike Britanije za 5 milijardi funti, ali ovaj iznos neće premašiti 8-11 milijardi funti. 

"Skaj njuz" je ranije objavio, pozivajući se na izvore odbrane, da je američki general privatno rekao britanskom ministru odbrane Benu Volasu da se britanska vojska više ne smatra borbenom snagom najvišeg nivoa. 

Britanski premijer Riši Sunak bio je u opasnosti da izgubi svoju ulogu "ratnog premijera" ako se ne preduzmu mere poput povećanja budžeta za odbranu, rekli su izvori kanala.

BONUS VIDEO:

RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)