NOVI SKANDAL U KRALJEVSKOJ PORODICI: Čuveni lekar dao dijagnozu princu Hariju pred širokim auditorijumom

Novosti online

05. 03. 2023. u 10:26

TOKOM razgovora uživo s dr. Gaborom Mateom, stručnjakom za traume, princ Hari rekao je kako se uvek osećao drugačije od ostatka svoje porodice, baš kao i njegova pokojna majka, princeza Dajana.

НОВИ СКАНДАЛ У КРАЉЕВСКОЈ ПОРОДИЦИ: Чувени лекар дао дијагнозу принцу Харију пред широким аудиторијумом

Foto EPA

- Sigurno sam se tokom svog života, u mladosti, osećao nekako drugačijim od ostatka svoje porodice. Osećao sam se čudno dok sam bio u tom "kontejneru", a znam da se i moja mama osećala isto tako. Kao da mi je telo unutra, a glava negde napolju, a ponekad je bilo i obrnuto - izjavio je, a prenosi Skaj Njuz.

Vojvoda od Saseksa osvrnuo se i na vlastite strahove s kojima se suočio pre odlaska na psihoterapiju.

- Jedna od stvari koje sam se najviše bojao bio je gubitak osećaja koje sam imao prema svojoj mami. "Ubijala" me je pomisao da ću, ako odem na terapiju, izgubiti sve što mi je ostalo, sve što sam uspeo da zadržim od nje, ali pokazalo se da nije tako, bilo je upravo suprotno. Tugu koju sam osećao i kojom sam pokušavao da joj dokažem koliko mi nedostaje pretvorio sam u spoznaju da bi mama samo želela da ja budem srećan. Kad sam to shvatio, ogroman kamen pao mi je sa srca - rekao je Hari.

Stručnjak za traume, dr. Mejt, vojvodi od Saseksa dijagnosticirao je i poremećaj deficita pažnje (ADD).

- Čitajući vašu knjigu "Spare", dijagnostikujem vam ADD... Vidim to kao normalan odgovor na stres - izjavio je i dodao kako se to može izlečiti u bilo kojoj dobi.

Hari je u nastavku razgovora otkrio i kako mu je marihuana "stvarno psihički puno pomogla".

- Uzimanje kokaina za mene nije učinilo ništa, ali marihuana je drugačija, ona mi je zapravo stvarno pomogla - rekao je.

Hari se dotaknuo i razdoblja kad je bio u vojnoj službi u Avganistanu, na šta je dr. Mejt izjavio kako "se on posebno po tom pitanju nije slagao s politikom koju je vodio Zapad".

- Zašto toliko ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu nije podržavalo naše trupe? Jer su pretpostavljali da su svi koji su bili u vojnoj službi bili za rat. Ali nije tako. Kad se jednom prijavite, radite ono što vam se kaže. Dakle, bilo je puno nas koji se nismo nužno slagali ili ne slagali s tom politikom, ali radili smo ono za što smo bili obučeni - zaključio je vojvoda od Saseksa.

(SD)

BONUS VIDEO:

NATO NIGDE NIJE DONEO MIR: Protestanti u Briselu zahtevaju da se okonča rat u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (FOTO/VIDEO)