NOVA ŽELEZNIČKA NESREĆA: Voz u Ohaju iskočio iz šina (VIDEO)

Đ.G.

05. 03. 2023. u 15:29

TERETNI voz Norfolk Southern iskočio je iz šina u blizini Springfilda u Ohaju u SAD u subotu. Incident se dogodio mesec dana nakon što je drugi voz kojim upravlja ista kompanija sleteo sa šina u istočnoj Palestini u Ohaju, izazvavši veliko izlivanje toksičnih materija.

НОВА ЖЕЛЕЗНИЧКА НЕСРЕЋА: Воз у Охају искочио из шина (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/shawn heaton

Ovog puta u vozu nije bilo opasnih materija, naveo je Norfolk Sautern u saopštenju.

- Naši timovi su na putu ka gradilištu da započnu operacije čišćenja - saopštila je kompanija. U incidentu nije bilo mrtvih ili povređenih, dodaje se.

Stanovnicima u krugu od 300 metara (1.000 stopa) od mesta nesreće rečeno je da se sklone na mestu „radi opreza“, saopštila je lokalna agencija za vanredne situacije.

Između 20 i 30 vagona od 212 u vozu iskočilo je iz šina oko 17 časova na državnom putu 41, izvestio je Springfild njuz-San, pozivajući se na službenike za hitne slučajeve na licu mesta.

Kako se navodi, u delovima Springfilda je nestalo struje pošto su dalekovodi oštećeni u nesreći.

Springfild je grad sa oko 60.000 stanovnika, koji se nalazi u okrugu Klark oko 74 km (46 milja) zapadno od glavnog grada Ohaja, Kolumba.

Svedok, čiji je automobil stajao na železničkom prelazu, uspeo je da snimi iskakanje iz šina.

- Bio sam tu i svirao sam na telefonu i onda sam čuo glasan prasak… Kada sam čuo prasak, bilo je raznih krhotina i metala koji su pucali ispod automobila i tada sam počeo da snimam i mogli ste da vidite počinju da skaču sa šina - priseća se on.

U međuvremenu, operacija čišćenja još traje u istočnoj Palestini, u državi Ohajo, gde je 38 automobila, uključujući 11 koji sadrže vinil hlorid i druge opasne materijale, iskočilo iz šina 3. februara, što je izazvalo veliki požar i izlivanje hemikalije.

Do sada je sa mesta nesreće prikupljeno preko 700 tona kontaminiranog zemljišta i više od 7,5 miliona litara tečnosti, saopštila je ranije ove nedelje Agencija za zaštitu životne sredine Ohaja, dodajući da još mnogo posla ostaje da se uradi.

Državne i savezne vlasti su insistirale da su vazduh i voda bezbedni za stanovnike istočne Palestine.

Međutim, neki od meštana su izjavili da se nisu osećali dobro nakon nesreće.

Odeljenje za prirodne resurse Ohaja saopštilo je da je najmanje 45.000 životinja, svih oblika vodenog života, umrlo u radijusu od nekoliko milja od iskakanja iz šina, preneo je RT.

BONUS VIDEO: IZGOREO OBLAKODER U IZGRADNjI - Vatrogasci u Hong Kongu uspeli da se izbore sa vatrenom stihijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024