"ŠPIJUNIRANJE" AMERIKANACA IH UPLAŠILO: Kineska vojska u stanju visoke pripravnosti

Novosti onlajn

27. 02. 2023. u 17:19

LET američkog ratnog aviona kroz Tajvanski moreuz predstavlja pretnju stabilnosti regiona, izjavio je portparol kineske vojske Ši Ji.

ШПИЈУНИРАЊЕ АМЕРИКАНАЦА ИХ УПЛАШИЛО: Кинеска војска у стању високе приправности

Kineska vojska / Foto AP

Protivpodmornički patrolni i izviđački avion P-8A Posejdon proleteo je u ponedeljak kroz Tajvanski moreuz, a kineski Su-27 je nadgledao američki špijunski avion na njegovoj putanji.

Viši pukovnik Ši Ji, portparol komande Narodnooslobodilačke vojske, rekao je da je ovaj manevar „namerno ugrozio regionalnu situaciju i ugrozio mir i stabilnost“, prenosi Čajna dejli.

On je dodao da je kineska vojska „u visokoj pripravnosti da odlučno zaštiti nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet“.

Američke snage u međuvremenu su potvrdile da je njihov avion preleteo Tajvanski moreuz.

- Sjedinjene Države će nastaviti da lete, plove i deluju gde god to međunarodno pravo dozvoljava, uključujući i Tajvanski moreuz - navodi se u saopštenju Komande 7. flote.

BONUS VIDEO: PRVI "LEOPARD" TENKOVI STIŽU U UKRAJINU - Transport sa aerodroma u Kanadi

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe