CRNA STATISTIKA: Prošle godine jedan od 100 policajaca u Engleskoj i Velsu sa krivičnom prijavom

Tanjug

26. 02. 2023. u 00:13

JEDAN od 100 policajaca u Engleskoj i Velsu suočio se u prošloj godini sa krivičnom prijavom, objavio je danas Gardijan.

ЦРНА СТАТИСТИКА: Прошле године један од 100 полицајаца у Енглеској и Велсу са кривичном пријавом

Foto: AP

Ove šokantne brojke do kojih je došao britanski list pokazale su da su policajci, između ostalog krivično gonjeni zbog različitih krivičnih dela koja uključuju i seksualne delikte.

Britanski list prenosi da je Policijska federacija -udruženje policijskih službenika, primila 1.387 zahteva za pravnu podršku od pripadnika policije koji su suočeni sa krivičnim prijavama u 2022. godini.

Podaci takođe ukazuju da je broj pripadnika policije sa krivičnim prijavama naglo porastao od 2012. godine, kada je Policijskoj federaciji podneto "svega" 235 zahteva za pravnu podršku.

Policijska federacija Engleske i Velsa predstavlja oko 140.000 bivših policajaca i aktivnih službenika i troši milione funti svake godine na sudske troškove pomažući optuženima da se pred sudom brane od optužbi za nezakonito ponašanje ili kriminal.

Ova organizacija je statutarno udruženje pripadnika policije, što znači da se podrazumeva da svi policajci postaju članovi od trenutka kada se pridruže bilo kojoj policijskoj formaciji u Engleskoj i Velsu.

U britanskoj javnosti se mogu čuti kritike da je Policijska federacija organizacija koja je uvek bila spremna da "brani neodbranjivo" i da predstavlja "veliku prepreku" u procesu suočavanja sa rasizmom i mizoginijom u policiji, navodi Gardijan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)