"DALJE NATO, DALJE VOJNE BAZE" Marš u Madridu protiv slanja oružja Ukrajini

Novosti online

25. 02. 2023. u 21:09

U ŠPANSKOJ prestonici održan je marš protiv vojne strategije NATO-a i slanja oružja Ukrajini, javio je dopisnik RIA Novosti.

ДАЉЕ НАТО, ДАЉЕ ВОЈНЕ БАЗЕ Марш у Мадриду против слања оружја Украјини

Foto: Shutterstock

Španska organizacija "Udruženje građana protiv rata" organizovala je demonstracije na kojima su učesnici nosili transparente sa sledećim porukama: "Protiv svih ratova, protiv svih blokova", "Dalje NATO, dalje vojne baze", "Ne slanju oružja", "Dole vojni budžeti", "Ni Putin ni NATO". 

- Do rešavanja sukoba u Ukrajini očigledno neće doći zahvaljujući intervenciji NATO-a i imperijalističke Evrope - rekao je jedan od organizatora protesta koji se završio mitingom ispred zgrade španskog Ministarstva spoljnih poslova.

Levičarska partija Podemos, koja je deo koalicione vlade sa vladajućom Španskom socijalističkom radničkom partijom (PSOE), pozvala je vlasti u zemlji da preispitaju stav o sukobu.

Na 3. Evropskoj mirovnoj konferenciji, španski ministar za socijalna prava i Agendu 2030, Jone Belara, pozvao je na stvaranje novog saveza zemalja koje bi se zalagale za mirno rešenje sukoba u Ukrajini.

U januaru je španski premijer Pedro Sančez rekao da je od početka sukoba u Ukrajini vlada te države izdvojila više od 300 miliona evra za vojnu pomoć Kijevu.

(RT)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)