KINESKI MEDIJI O PUTINOVOM GOVORU: Odluka ruskog predsednika o START-u šokirala američke političare

Đ.G.

24. 02. 2023. u 12:14

NAJAVA Vladimira Putina da suspenduje učešće Rusije u Ugovoru START šokirala je američke političare, piše kolumnista Brendon Vajhert u tekstu za Azija tajms.

КИНЕСКИ МЕДИЈИ О ПУТИНОВОМ ГОВОРУ: Одлука руског председника о СТАРТ-у шокирала америчке политичаре

Foto Arhiva

- Ako Putin povuče Rusiju iz sporazuma, čiji je on bio žestoki zagovornik, onda bi trebalo da se diže dlaka na glavi vašingtonskih političara. Ipak, sve ove izjave samo su pojačale revnost SAD u slepoj podršci ukrajinskoj marioneti - navodi se u publikaciji.

Pored toga, prema rečima autora, Putin je izneo ozbiljnu pretnju Severnoatlantskoj alijansi.

- Rekao je američkim rivalima da moraju da uklone ofanzivne sisteme dugog dometa iz Ukrajine, inače će ruske snage početi da direktno udaraju na njih - rekao je Vajhert.

Ruski lider je 21. februara objavio poruku Saveznoj skupštini u kojoj je naveo da Moskva, kao odgovor na američke ultimatume, suspenduje učešće u Sporazumu o smanjenju strateškog naoružanja, ali ne i da se povlači iz njega. Šef države je napomenuo da je pre nego što se vratimo na diskusiju potrebno razumeti kako uzeti u obzir ukupan strateški arsenal NATO-a , uključujući Francusku i Veliku Britaniju - prenela je RIA.

BONUS VIDEO: TO MOGU SAMO ŽENE - Vidite kako su sestrice štitile inkubatore dok je zemljotres razarao Tursku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost