LONDON PROŠIRIO ANTIRUSKE SANKCIJE: Na „crnoj listi“ lica povezana sa „Rosatomom“ i „Gaspromom“

Novosti online

24. 02. 2023. u 09:46

VELIKA Britanija je proširila sankcije protiv Rusije – na „crnu listu“ su dospela još 92 fizička i pravna lica iz Rusije, uključujući i osobe povezane sa ruskom državnom korporacijom „Rosatom“, saopštila je britanska Vlada.

ЛОНДОН ПРОШИРИО АНТИРУСКЕ САНКЦИЈЕ: На „црној листи“ лица повезана са „Росатомом“ и „Гаспромом“

G.Čvorović

 - Sankcije su uvedene protiv visokih rukovodilaca ruske državne atomske energetske kompanije "Rosatom", kao i protiv rukovodilaca dve najveće ruske odbrambene kompanije, četiri banke i drugih predstavnika ruske elite. "Rosatom" ima duboke veze sa ruskim vojnoindustrijskim kompleksom, između ostalog i preko Aleksandra Novaka koji je istovremeno član nadzornog saveta i vicepremijer u administraciji ruskog predsednika Vladimira Putina - navodi se u saopštenju britanske Vlade.

Pored toga, Velika Britanija je uvela sankcije protiv četiri ruske finansijske institucije, uključujući MTS banku.

 - U okviru današnjeg paketa uvedene su sankcije i protiv četiri banke, uključujući MTS banku. To će više izolovati Rusiju od međunarodnog finansijskog sistema i pomoći će Velikoj Britaniji i partnerima da spreče zaobilaženje sankcija - precizirano je u saopštenju.

Pored toga, Velika Britanija je uvela sankcije protiv potpredsednika ruske Vlade Aleksandra Novaka, ministra digitalnog razvoja, komunikacija i masovnih medija Maksuta Šadajeva, kao i visokih službenika „Gasproma“, „Aeroflota“ i bivšeg premijera Viktora Zubkova.

Na sankcionoj listi su i gubernator Tulske oblasti Aleksej Djumin, generalni direktor kompanije „Nord strim AG“ Matijas Varning, sin zamenika šefa administracije predsednika Aleksej Kozak.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)