ZELENSKI UNIŠTAVA UKRAJINIU Lukašenko: "Posle rata je niko neće obnoviti"

Novosti onlajn

16. 02. 2023. u 16:39

VLODIMIR Zelenski Uništava Ukrajinu, nakon završetka sukoba niko je neće obnavljati, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na velikoj konferenciji za novinare.

ЗЕЛЕНСКИ УНИШТАВА УКРАЈИНИУ Лукашенко: После рата је нико неће обновити

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Vidite, sutra će se pojaviti novo akutno pitanje i sve će se tamo okrenuti. Zaboraviće Ukrajinu. Trebaće sto godina (da se zemlja obnovi). Niko neće pomoći - istakao je on.

A, ako neko i pomogne, SAD ili EU, oni će i upravljati zemljom, ekonomskim metodama, upozorio je predsednik.

- Ako je to potrebno Zelenskom, neka ratuje. Međutim, to sigurno ne treba običnom narodu - istakao je šef države, dodavši da to ne treba ni ukrajinskim vojnicima. Zato kažem da treba da razgovaramo sa tamošnjom vojskom. Polako, korak po korak, nekako ćemo se dogovoriti - rekao je predsednik.

- Ja mrzim rat. I naši Belorusi mrze rat. Mi ne želimo rat. Mi želimo mirovne pregovore“, objasnio je on. - Ali vi držite Volođu Zelenskog za ruke i noge i ne puštajte ga za pregovarački sto. To je moje uverenje, mnogo činjenica to potvrđuju. Dakle, hoćete rat -  rekao je Lukašenko, obraćajući se predstavnicima zapadnih medija.

Lukašenko kaže da postoji opasnost od eskalacije sukoba, tokom kojeg se i dalje koristi konvencionalno oružje, ali potencijalno može doći i do primene hipersoničnog i nuklearnog.

- U tome je opasnost. Zato sada treba stati, ne glupirati se i ne ratovati - poručio je predsednik Belorusije.

(Sputnjik) 

BONUS VIDEO: SPAŠEN POSLE SEDAM DANA - Ruski spasioci izvukli muškarca iz ruševina u Turskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja