"ZAPAD MAŠTA O RASPADU RUSIJE" Patrušev o sudbini Minskih sporazuma - "Realizacija ih ne zanima, niti je ikada"

Novosti online

16. 02. 2023. u 16:10

ZAPADNE zemlje nisu nameravale da ispune sporazum o razvoju partnerskih odnosa s Moskvom, oni su maštali i maštaju o raspadu Rusije, rekao je sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev.

ЗАПАД МАШТА О РАСПАДУ РУСИЈЕ Патрушев о судбини Минских споразума - Реализација их не занима, нити је икада

Foto D. Dozet

On je dodao da su mnogo godina lideri zapadnih država davali usmena obećanja ili potpisivali različite dokumente o razvoju partnerskih odnosa sa Rusijom, ali su nedavne izjave nekih od njih pokazale da su Rusiju svesno obmanjivali rukovodeći se sopstvenim sebičnim ciljevima.

- Nisu nameravali i ne nameravaju da ispunjavaju postignute sporazume. Maštali su i maštaju o raspadu Rusije - istakao je Patrušev i podsetio da je Zapad govorio da se neće širiti na istok ali da su svoju vojnu infrastrukturu doveli tik do ruskih granica.

Podsetio je i na potpisane Minske sporazume koje takođe na Zapadu nisu nameravali da realizuju nego su od 2014. godine pripremali Ukrajinu za rat s Rusijom, transformišući je u antirusku militarizovanu državu potpuno potčinjenu interesima NATO.

- Rukovodeći se ciljem da poraze Rusiju, SAD i njihove pristalice planiraju da nastave sukob, postajući praktično njihov deo. Iako shvataju da to nosi sa sobom velike ljudske žrtve na ukrajinskoj strani oni to ne smatraju svojim problemom - zaključio je Patrušev.

BONUS VIDEO:

VEŽBE U RATNIM USLOVIMA: Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje


 

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)