DA LI JE PUTIN PRETIO NEMAČKOJ? Olaf Šolc otkrio o čemu je razgovarao sa ruskim liderom i šta mu je obećao Zelenski

Novosti online

05. 02. 2023. u 10:51

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc izjavio je da mu predsednik Rusije Vlaidmir Putin nikada nije pretio.

ДА ЛИ ЈЕ ПУТИН ПРЕТИО НЕМАЧКОЈ? Олаф Шолц открио о чему је разговарао са руским лидером и шта му је обећао Зеленски

Foto: Profimedia

-Ne, Putin nije pretio ni meni ni Nemačkoj - odgovorio je Šolc u intervjuu objavljenom u subotu za list Bild am zontag, na pitanje da li mu je ruski predsednik pretio telefonom.

Istovremeno, šef nemačke vlade je istakao da se u telefonskim razgovorima sa ruskim liderom veoma jasno vide „potpuno različita gledišta“ o aktuelnoj situaciji u Ukrajini.

Po pitanju isporuka tenkova Kijevu, Šolc je istakao da će „Nemačka ostati hladnokrvna i nastaviti da veoma pažljivo odmerava sve odluke u budućnosti“.

- Sve drugo bi bilo neoprezno i izuzetno opasno - rekao je nemački kancelar.

Na pitanje da li postoji dogovor sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim da se zapadno oružje koristi samo na teritoriji Ukrajine i da Rusija neće biti napadnuta na njenoj teritoriji, Šolc je odgovorio da „postoji konsenzus po tom pitanju“.

Džonson je ranije otkrio detalje svog razgovora sa Putinom, koji se vodio neposredno pre početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. On je rekao da je upozoravao Putina na uvođenje sankcija u slučaju početka borbenih dejstava, a takođe je uverio da Francuska i Nemačka neće dozvoliti da Ukrajina uđe u NATO u doglednoj budućnosti. Bivši premijer je rekao i da mu je Putin u razgovoru navodno pretio raketnim udarom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MNOGI NE ZNAJU: Ivanin otac poznat je javnosti, a pre glume zajedno sa njim se bavila neobičnim zanimanjem