UNUK ŠARLA DE GOLA: Prijateljstvo Rusije i Francuske nastavlja se uprkos sukobu

Tanjug

03. 02. 2023. u 23:36

ISTORIJA prijateljstva između Rusije i Francuske nastaviće se uprkos sukobu, izjavio je danas Pjer de Gol, unuk bivšeg predsednika Francuske Šarla de Gola.

УНУК ШАРЛА ДЕ ГОЛА: Пријатељство Русије и Француске наставља се упркос сукобу

Foto: Jutjub/LCI

-Postoji ruski san u Francuskoj i francuski san u Rusiji. Postoji duga istorija prijateljstva. I to će trajati još dugo uprkos sukobu, rekao je Pjer de Gol prilikom posete Muzeju Staljingradske bitke u Volgogradu.

Rekao je i da je impresioniran patriotizmom ruskog naroda i da bi voleo da vidi takvo jedinstvo u Evropi.

-Zapad, posebno zemlje NATO, nastoje da omalovaže imidž Rusije i izvrću činjenice. Što više omalovažavaju njen imidž, više osećam jedinstvo i solidarnost s ruskim narodom, dodao je De Gol.

Guverner Volgogradske oblasti Andrej Bočarov saopštio je odluku o postavljanju biste Šarla de Gola u Muzeju Staljingradske bitke tokom proslave pobede u Velikom otadžbinskom ratu na Istočnom frontu u Drugom svetskom ratu.

Pjer de Gol učestvuje na obeležavanju 80. godišnjice pobede Crvene armije u Staljingradskoj bici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo